I Nevenka kandidat za šefa SNS-a u Vranju?

Lokalne vesti - Sreda 18.03.2015 - 12:10

Smenjena poverenica Foruma žena SNS Nevenka Dimitrijević Savić biće drugi kandidat za predsednika Gradskog odbora SNS u Vranju.

Dimitrijević Savić biće i potpredsednik Unije žena SNS-a - foto A. Stojković Dimitrijević Savić biće i potpredsednik Unije žena SNS-a - foto A. Stojković

Izvor blizak jednoj od struja među vranjskim naprednjacima kaže da je reč o „ženi koja je dosta uradila za SNS i koja je svojim radom postala zaštitno lice naprednjačkog Foruma žena u Vranju“.

– Nevenka Savić Dimitrijević smenjena je sa mesta poverenice SNS u Vranju, iako zvanično takva funkcija kod nas ne postoji. To je učinjeno na pravdi Boga i samo zato što je poverenicima stranke predstavljala opasnost.

Upravo je svojim radom dovela do toga da neko na nju gleda kao na najozbiljnijeg protivnika, a izbori se bliže.

Ona će biti drugi kandidat za predsednika Gradskog odbora (prvi je poverenik Slaviša Bulatović)  jer uživa poštovanje skoro svih žena iz redova naprednjaka, ali i mnogih članova stranke – kaže naš sagovornik.

Nevenka Dimitrijević Savić kaže da je spremna da preuzme funkciju predsednice Gradskog odbora i smatra da je to dosadašnjim nesebičnim zalaganjem zaslužila.

– Po Statutu stranke svaki član ima pravo da predloži kandidata za predsednike gradskih, opštinskih i mesnih odbora, a Gradski odbor predsednike saveta.

Ako me neko predloži, prihvatiću kandidaturu jer sam svojim radom pokazala da želim da doprinesem uspehu SNS-a, a samim tim i budućem Gradskom odboru.

Rečeno mi je da će uskoro biti formirana Unija žena SNS na čijem će čelu biti Zorana Mihajlović, a ja ću biti jedna od potpredsednica Unije – kaže Dimitrijević Savić.

Ona smatra da svojim dosadašnjim radom u stranci ni jednog momenta nije narušila ugled SNS i da se ne plaši bilo koje kandidature.

Kako kaže, spremna je da profesionalno i odgovorno izvrši svaki zadatak koji od Srpske napredne stranke dobije.

Podsetimo da je za sada izvestan jedan kandidat za predsednika Gradskog odbora, poverenik Slaviša Bulatović.

On je nedavno za OK Radio izjavio da očekuje jedinstvo na predstojećim unutarstranačkim izborima i da mu je velika čast što ga je za tu funkciju predložio kolega Goran Nikolić.

Prema ranijim očekivanjima, unutarstranački izbori u Srpskoj naprednoj stranci trebali su da budu raspisani 15. marta.

Kako se nezvanično saznaje, ta tačka dnevnog reda „skinuta“ je sa spiska za predstojeću sednicu Glavnog odbora, jer „još uvek nema uslova za održavanje unutarstranačkih izbora u Srpskoj naprednoj stranci“.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: