I odbornici na MINIMALCU

Lokalne vesti - Utorak 24.01.2017 - 10:14

Mandatno imunitetska komisija Skupštine grada Vranja donela je odluku o smanjenju naknade odbornicima lokalnog parlamenta sa 5.000 na nešto manje od 1.500 dinara mesečno.

Skupština: Svaki odbornik na gubitku po 35.000 dinara FOTO OK Radio Skupština: Svaki odbornik na gubitku po 35.000 dinara FOTO OK Radio

Naknade su smanjene u duhu sveopštih štednji, obrazlaže za OK Radio predsednik komisije Miroslav Nešić.

- Do sada je naknada bila fiksno 5.000 dinara mesečno, bez obzira na to da li se u tom mesecu održava sednica Skupštine ili ne.

Tokom godine se održi 10 do 11 sednica, tako da odbornici praktično nemaju sednice svakog meseca, pa im je naknada smanjena na nešto manje od 1.500 dinara mesečno u proseku
– kaže Nešić.

O naknadi za odbornike odlučuje Mandatno imunitetska komisija, tako da o ovoj odluci neće raspravljati sami odbornici.

Nešić navodi da se u situaciji u kojoj se nalaze gradske finansije radi o značajnoj uštedi, iako to možda ne izgleda tako na prvi pogled.

- Iako naknade za odbornike nisu bile visoke, ostvarićemo određenu uštedu u budžetu.

Ovo je smanjenje od nekih 70 odsto i kada se to pomnoži sa 65 odbornika i brojem sednica, dolazimo do uštede od nekih pet miliona dinara na godišnjem nivou
– navodi Miroslav Nešić.
 
Shodno politici štednje, krajem prošle godine, Skupština grada je donela i odluku o ukidanju novčane nadoknade za članove komisija i stalnih radnih tela Grada.

Prema ranijoj skupštinskoj odluci, pravo na dnevnice imali su članovi komisija koji nisu zaposleni u Gradskoj upravi grada Vranja, a dnevnica je iznosila 750 dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: