I ovaj MAJ biće MESEC MUZIKE

Lokalne vesti - Četvrtak 05.05.2016 - 08:56

U Vranju u četvrtak počinje šesnaesta po redu manifestacija „Maj mesec muzike“, koju tradicionalno organizuje Muzička škola “Stevan Mokranjac”.

Sa jedne od prethodnih manifestacija; Foto: Facebook Sa jedne od prethodnih manifestacija; Foto: Facebook

Otvaranje će proteći u znaku harmonike, a nastupiće Danilo Mitić i Nikola Spasić.

Tokom manifestacije biće priređeno ukupno 14 tematskih večeri, a planirani su koncerti hora Pedagoškog fakulteta iz Vranja, koncert najuspešnijih učenika Muzičke škole i takmičenje malih pijanista.

Prema rečima direktorke Muzičke škole Dragane Ristić, u najvećem delu programa ove manifestacije učešće će uzeti profesori i učenici škole, ali i bivši đaci, sada studenti Viših škola i Muzičke akademije.

- U goste će nam doći diplomci i profesori leskovačke Muzičke škole, koji će 19. maja nastupiti na večeri saksofona i flaute.

To će ujedno biti i promocija saksofona, jer imamo plan da narednih godina uvedemo odsek za ovaj instrument u našoj školi
– otkriva direktorka.

Biće gostiju i iz Niša, koji će nastupiti 12. maja na još jednoj večeri harmonike.

15. maja će biti organizovan program pod nazivom “Orkestri i horovi nade”.

- To je rezultat projekta koji radimo sa “Mjuzik art projektom” iz Beograda i Romskim kulturnim centrom iz Vranjske Banje.

Na ovom koncertu će nastupiti naša duvačka sekcija sa odseka truba, klarinet i flauta i gudači iz Zaječara i Paraćina.

Sve ovo je u okviru projekta “El sistema”, gde se obrazuju deca i motivišu kroz zajedničko sviranje
– pojašnjava Dragana Ristić.

Na završnom koncertu za Dan Muzičke škole “Stevan Mokranjac” publici će se 31.maja predstaviti profesori i skoro svi učenici vranjske škole, grupnimi nastupima po odsecima.

Najveći deo programa će se odvijati u Galeriji Narodnog muzeja od 19 časova, osim “Orkestra i horova nade” i koncerta za Dan škole, koji će biti održani u sali Doma vojske, a svi koncerti su besplatni.

Pokrovitelji manifestacije “Maj mesec muzike” su Ministarstvo kulture i Grad Vranje, a u organizaciji su pomogli JKP ,,Komrad" i Dom vojske, kao  i privatna preduzeća.  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: