I penzioneri za kompjuterom

Lokalne vesti - Subota 18.10.2014 - 10:10

Rad na računaru u Američkom kutku Biblioteke ''Bora Stanković'' u Vranju svakog utorka savladavaju vranjski penzioneri.

Penzioneri u Američkom kutku Penzioneri u Američkom kutku

Časovi su besplatni i otvoreni za sve zainteresovane penzionere, napominju nadležni.

- U grupi imamo sedmoro starijih ljudi muškaraca i žena. U okviru kursa poznavanja rada na računaru oni uče korišćenje Word-a, Office paket-a, korišćenje elektronske pošte.  

Ukoliko je interesovanje veliko, biće pokrenute i dodatne grupe za penzionere – kaže bibliotekar Biljana Dodić koja penzionerima drži časove u savladavanju kompjuterske tehnike.

Prema njenim rečima prve informatičke veštine polaznici, vranjski penzioneri iskoristili su za otvaranje profila na facebooku i prelistavanje dnevne štampe na internetu.

- Trenutno u Kutku tri grupe naših sugrađana uče osnove poznavanja rada na računaru.  Osim penzionera druge dve grupe imaju kurs poznavanja rada na računaru po programu ECDL, koji je međunarodno priznati program, a časovi se održavaju utorkom i četvrtkom.

Polaznici kursa njih 15 raspoređeni su u dve grupe koje će na kursu savladati 4 osnovna modula koji su neophodni za sticanje ECDL start sertifikata.

Časove poznavanja rada na računaru za penzionere drže osim Dodićeve i Nikolija Stanković Tahiri, koja je u biblioteci po programu stručna praksa, Nebojša Antić  koji je i glavni supervizor programa .

Svi časovi su besplatni za članove Američkog kutka, a učlanjenje u Kutak je takođe besplatno, potrebna je samo jedna fotografija za člansku kartu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: