I Turci zainteresovani za Jumko

Lokalne vesti - Utorak 07.10.2014 - 10:24

Odluka o mogućim investicijama turskog “TACH” u kompaniju “Jumko” iz Vranja biće doneta nakon detaljne analize stručnjaka iz Istanbula i poslovnih partnera koji su bili inicijatori posete, kažu u vranjskoj kompaniji.

Iz pogona Jumka Iz pogona Jumka

Po rečima Gordane Savić, PR “Jumka”, na preporuku predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, u Vranju je boravio  Serkan Tekin, suvlasnik poznate firme “TACH” iz Istanbula.

- On je razgovarao sa rukovodstvom HK “Jumko”. Kako se pomenuta turska firma  bavi pružanjem konsultantskih usluga i analitičkim procenama  lokalnog tržišta a u ime potencijalnih investitora, na sastanku u “Jumku” je bilo reči o proizvodnim potencijalima i mogućnostima investiranja u proces proizvodnje i plasmana robe na tržištu Turske i okolnih zemalja - kaže Savićeva.

Nakon obilaska proizvodnih celina Tekin je izjavio da je  prijatno iznenadjen onim  što je video, a posebno da nije očekivao da će zateći zaokružen proces proizvodnje koji daje brojne mogućnosti za realizaciju raznovrsnih poslova.

- Početne informacije koje sam dobio od rukovodstva „Jumka“ su zadovoljavajuće, ali će odluka o mogućim investicijama biti doneta nakon detaljne analize naših stručnjaka i poslovnih partnera koji su i bili inicijatori moje posete.

Kod generalnog direktora i njegovih saradnika prepoznao sam ozbiljnost i veliku motivaciju da postojeći sistem održe stabilnim, ali i spremnost za saradnju sa svakim ko ima dobre namere i adekvatne ideje – reko je Tekin, prenose u „Jumku“.

Inače, jedan deo radnika  „Jumka“, koji se nalazio u štrajku od januara, počeo je sa radom. Tačan broj onih koji su se vratili na posao, još uvek se ne zna, jer se utvrđuje ko je na bolovanju ili na bilo koji drugi način odsutan -  kaže Savićeva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: