I vatrogascima zabranio da gase komšijin automobil

Lokalne vesti - Subota 11.10.2014 - 09:46

Vranje - Sudsko rešenje po kome je Dragoljub Cvetković (64) morao da plati 66.000 dinara odštete za uvredu i klevetu Jovanu (55) i Olgici Petković (56), bio je izgleda dovoljan povod da on svojim komšijama polije benzinom i zapali prodični auto.

Petković pored svog uništenog automobila Petković pored svog uništenog automobila

U radničkom naselju Belo Polje, nedaleko od Surdulice, Cvetkovići i Petkovići stanju u zgradi broj 24, i to na istom spratu. Po rečima najbližih komšija Dragoljub, koji je u penziji, važi za kavgadžiju, ima preku narav i često zna da se opija i bude agresivan.

On je u četvrtak  prvo pretio pištoljem da će pobiti Petkoviće. Po rečima Predraga Petkovića (30), inače policajca po zanimanju, policija je je po prijavi komšija došla i oduzela Dragoljubu pištolj koji je legalno posedovao.

- I ranije je pokazivao znake agresivnosti.  Mene je izbegavao, ali kad bi sreo moje roditelje, znao je da ih opsuje.

Kad mu je pre godinu dana bio pomeren neki njalon u šupi, optužio ih je da su lopovi. Oni su ga tužili i dobili na sudu.

Toga dana kada mu je policija oduzela oružje i otišla, negde oko 18 časova, zapalio mi je auto. Iz čista mira. Niko se nije nadao.

Deca sa obližnjeg igrališta su nas pozvala i rekla nam da gori auto. Mislim da su ona i pozvala policiju – kaže Predrag.

Prema saopštenju Policijske uprave Vranje, Dragoljub je sekirom polomio stakla na automobilu, a potom ga polio benzinom i zapalio.

U požaru je gorela i garaža jednog od komšija.

Jednom prilikom Dragoljub je, pričaju meštani, zamerivši se sa nekim od komšija u svađi i besu polupao crep na njegovoj pomoćnoj zgradi.

Kada je podmetnuo požar, čak je i vatrogascima branio da gase vatru.

Nenad, stariji sin Petkovića, kaže da sa drugim članovima familije Cvetković nemaju problema, i da su čak u dobrim odnosima. Uprkos tome, Nenad je zabrinut i plaši se za bezbednost svoje porodice.

- Njemu ističe pritvor u roku od 48 sati. Zbog štrajka advokata, verovatno će ga pustiti na slobodu. A šta će onda biti, možemo samo da nagađamo.

Džaba krivične prijave. On se sigurno neće smiriti. Plašimo se i strahujemo za svoje živote. To nije njegov prvi incident.

Tražićemo zaštitu policije i nećemo povući tužbu, kao što su uradile komšije kojima je polupao crep – kaže Predrag.

Dragoljub Cvetković živi sa suprugom i dva sina. Vrata njihovog doma otvorila je njegova ćerka, koja tu ne stanije.

Ona je kazala da ne želi da daje nikakve izjave u vezi onoga što je uradio njen otac.

Slađana Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: