I vojska donela badnjak (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 06.01.2017 - 11:27

Pripadnici 4. brigade Vojske Srbije iz Vranja, na Badnji dan su organizovano išli u seču badnjaka, nakon čega su prisustvovali liturgiji u krugu kasarne.

General Lubura u seči badnjaka; FOTO: Informativna služba 4. brigade General Lubura u seči badnjaka; FOTO: Informativna služba 4. brigade

Kolonu oficira, podoficira i vojnika 4. brigade koji su krenuli u seču badnjaka u predelu iznad Ogledne stanice, predvodio je komandant, brigadni general Zoran Lubura.

Nakon toga, održana je liturgija u kapeli Svetog Atanasija Velikog, u krugu kasarne “Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog”.

Liturgiju su služili vojni sveštenik brigade, potporučnik Vedran Kostić i sveštenik Eparhije vranjske Dejan Škarić.

Tom prilikom je izvršen čin osveštanja badnjaka.

Ovim je nastavljena tradicija, započeta prošle godine, kada je u seču badnjaka sa pripadnicima 4. brigade išao i nekadašnji komandant jedinice, general Milosav Simović.

Dosadašnji i budući komandant 4. brigade, general Zoran Lubura i pukovnik Slobodan Stopa prisustvovali su u četvrtak prijemu kod ministra odbrane Zorana Đorđevića.

Ministar Đorđević se obratio nedavno penzionisanim generalima koji su ceo svoj radni vek proveli u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i njihovim naslednicima koji su, ukazom predsednika Republike Tomislava Nikolića, postavljeni na nove visoke dužnosti.

Zvanična primopredaja dužnosti komandanta 4. brigade u Vranju očekuje se do kraja ovog meseca, a moguće je da bude održana 31. januara, na Dan brigade, saznaje OK Radio.

Nakon toga, dosadašnji komandant jedinice, general Zoran Lubura otićiće u penziju.
 

    

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: