I Vranjanci ČISTILI SVET

Lokalne vesti - Četvrtak 15.09.2016 - 13:20

Grad Vranje se u četvrtak uključio u jednu od najvećih globalnih ekoloških akcija pod nazivom „Očistimo svet“, uređenjem više lokacija u gradu i okolini.

Nosioci akcije bili su učenici Medicinske škole FOTO D. Ristić/OK Radio Nosioci akcije bili su učenici Medicinske škole FOTO D. Ristić/OK Radio

Učenici Medicinske škole, pod nadzorom profesorke biologije Mirjane Stamenković su u gradskom parku izveli akciju čišćenja i uređenja zelenila i mobilijara.

Mladi ekološki volonteri su pored farbanja klupa, na simboličan način ukazali na značaj očuvanja prirode i to postavljanjem najlon kesa, pisanjem ekoloških poruka i kićenjem ekološke jelke.

Gradska većnica za ekologiju Marina Đorđević je izjavila da je ovo dan kada se podsećamo da moramo da čuvamo životnu okolinu.

- Racionalnim korišćenjem energije i prirodnih resursa i sa poštovanjem prema prirodi, osiguravamo sebe da sve što činimo, činimo to za dobrobit naše planete.

Svaki pojedinac može da odigra važnu ulogu u očuvanju okoline recikliranjem, štednjom energije, korišćenjem alternativnih goriva i razvijanjem dobrih navika i kulture življenja u simbiozi sa prirodom.

Uvereni smo da priroda prepoznaje doprinos svakog pojedinca, a nagrada je opstanak
– rekla je gradska većnica.

I radnici vranjskog „Komrada“ su se uključili u akciju „Očistimo svet“ uređenjem javne površine u naselju Ogledna stanica u Vranju.

Ovo park – igralište nije obuhvaćeno programom rada „Komrada“, kaže Nela Cvetković, piar ovog preduzeća.


- Naši radnici su očistili i okosili zelenu površinu u ovom parkiću a oko sportskih igrališta je uklonjeno šiblje i granje.

Akciju je izvršilo desetak radnika „Komrada“ i to je naš poklon žiteljima ovog kraja
– kaže Nela Cvetković.

Za četvrtak u 16 časova, Savet za prirodne resurse i zaštitu životne sredine GrO SNS-a u Vranju je najavio akciju čišćenja i uređenja parka u Ristovcu, koju će realizovati volonteri ove stranke.
 

    

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: