I Vranje dobija INFO CENTAR

Lokalne vesti - Utorak 09.05.2017 - 11:40

Centralni gradski Info centar u Vranju biće smešten u lokalu koji trenutno koristi Apoteka, na delu šetališta, potvrdio je gradski većnik za turizam Mića Mladenović.

Info na mestu male apoteke FOTO OK Radio Info na mestu male apoteke FOTO OK Radio

Radi se o lokalu neposredno ispod objekta gde je smeštena Apoteka Vranje 1, preko puta „Simpovog“ salona.

 

U ovom prodajnom objektu Apoteka prodaje pomoćna i komercijalna lekovita sredstva, suplemente i vitamine.

 

Međutim, kako je zbog teške situcije u kojoj se nalazi Apotekarska ustanova zaliha robe sve manje, lokal je nerentabilan, kaže gradski većnik.

 

Na pripremi lokala za novu namenu se ubrzano radi, ali se u međuvremenu javio problem imovinsko pravne prirode.

 

- Vlasnik tog lokala je pravno lice još iz vremena SFRJ, mislim da se radi o nekadašnjoj ustanovi „Novi dom“, tako da bi to trebalo da u vlasništvo pripadne Gradu, ali prenos još uvek nije izvršen.

 

Naša imovinsko pravna služba radi na tome i nadam se da će rešenje biti nađeno u najskorije vreme – navodi Mladenović.

 

Novi Info centar će zameniti dosadašnji, ne baš reprezentativni punkt koji se nalazi u kiosku ispred Doma kulture.

 

- Osim prodaje suvenira, predvideli smo da u Info centru turisti mogu da dobiju sve raspoložive informacije o njima potencijalno zanimljivim objektima, o manastirima, izletištima, prenoćištima, kafanama, spomenicima kulture...

 

U perspektivi, razmišljamo da tu postavimo jedan elektronski bilbord, gde bi posetioci Vranja mogli da i u popodnevnim i večernjim satima „na tač“ dobiju sve informacije koje su im potrebne.

 

To su naši planovi i ciljevi, pa ćemo videti kojom dinamikom to možemo da uradimo, a to će biti na menadžmentu Turističke organizacije da realizuje – najavljuje Mladenović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: