I Vranje dobija Velikog Brata

Lokalne vesti - Ponedeljak 18.08.2014 - 07:40

Gradsko veće u Vranju usvojilo je odluku o postavljanju vido nadzora na najvažnijim mestima u gradu.

Ovakva Ovakva "jelka" pratiće i svaki naš korak

Čitav projeekt mogao bi da košta do 20 miliona dinara, a gradski većnik Perica Janković kaže da bi Vranje po ovom poslu prvi put moglo da dobije privatno - javno partnerstvo.

Po tom scenariju, i privatna (fizička) lica moglaa bi biti zainteresovana za finansiranje ovakvog projekta, a kasnije bi, od naplata kazni za prekršaje ustanovljene video nadzorom, zarada bila deljena shodno ulaganju, između finansijera i države.  

- Izvesno je da će ovaj projekat biti završen u što kraćem vremenskom roku jer, poučeni iskustvima iz prošlosti i događajima koji nisu proslavili naš grad, uvođenje video nadzora je preko potrebno našoj lokalnoj zajednici - istakao je Janković.

Prema najavama, video kamere biće postavljene na najvažnijim raskrsnicama u gradu, ali i na javnim prostorima koji imaju veliku frekvencu ljudi, dok će komandni centar biti u vranjskom MUP-u.

Većina velikih gradova u Srbiji već ima video nadzor, koji funkcioniše tako da kamere snime prekršaj, a na kućnu adresu vlasnika automobila stiže kazna za takvo ponašanje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: