I Vranje na ECOFAIRU

Lokalne vesti - Utorak 13.10.2015 - 12:22

I grad Vranje će učestvovati na 12. Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine i prirodnih resursa (ECOFAIR), koji počinje u sredu u Beogradu.

Nuhijević predstavlja Vranje na eko sajmu FOTO OK Radio Nuhijević predstavlja Vranje na eko sajmu FOTO OK Radio

Prema rečima gradskog većnika Nemanje Nuhijevića radi se o najvećoj manifesticiji u regionu, na kojoj lokalna samouprava tradicionalno učestvuje.

- Ovo  je prilika da pokažemo šta smo u prethodnom periodu uradili u oblasti zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

Grad Vranje je jedan od retkih u Srbiji koji je iz Fonda za zaštitu životne sredine obezbedio kamion autosmećar za potrebe „Komrada", a značajna sredstva smo opredelili i za kupovinu kontejnera.

Radili smo i na uređenju vodotokova, fekalne kanalizacije  i zelenih površina, a intezivirali smo i aktivnosti  na povezivanju opština Pčinjskog okruga po pitanju upravljanja komunalnim otpadom - istakao je Nuhijević.

On je najavio dobru posećenost Sajma, koji vidi kao priliku da sa kolegama iz drugih gradova razmeni primere dobre prakse.

- Kako će na sajmu nastupiti i kompanije koje se bave zaštitom životne sredine i energetskom efikasnošću iz zemlje i inostranstva, to je prilika za razgovore i konkretizovanje saradnje - rekao je Nuhijević.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, a očekuje se učešće oko 150 izlagača, među kojima je petina inostranih.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: