I Vranje u subotu u mraku

Lokalne vesti - Četvrtak 26.03.2015 - 08:32

Grad Vranje i ove godine pridružuje se globalnoj akciji “Sat za našu planetu” kojom se skreće pažnja na borbu protiv klimatskih promena, globalno zagrevanje i štetnost izduvnih gasova.

Mrak kao ekološka svest - Vranje noću Mrak kao ekološka svest - Vranje noću

- Akcijom ćemo u okviru kampanje koja se sprovodi na nivou republike pokazati kako se može uticati na klimatske promene i dostići održiva rešenja – kaže Nemanja Nuhijević, većnik za ekologiju.  

Akcija će biti održana u subotu od pola devet do pola deset uveče.

- U tom periodu javna rasveta biće isključena na potezu od nekadašnje Robne kuće do zgrade Gradske uprave. Bez svetla će biti i Ulice Kralja Milana i Cara Dušana - kaže Nuhijević.

On je pozvao građane i preduzeća da se uključe u akciju i pokažu svest o značaju očuvanja životne sredine, a samim tim i planete.

U Srbiji je prošle godine akciju “Sat za našu planetu" podržalo 87 gradova i opština, 126 škola, brojne kompanije, organizacije civilnog društva i pojedinci.

Ova akcija je prvi put organizovana u Sidneju 2007. godine.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: