I vranjski HORISTI u Beču

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.07.2016 - 11:30

Četvoro učenika Muzičke škole Stevan Mokranjac“ iz Vranja, zajedno sa kolegama iz škola učesnica programa El Sistema Srbija, biće u prilici da jedan deo svog letnjeg raspusta provedu na letnjem kampu u Beču.

Mladi srbi na putu za Beč FOTO FB art muzik Mladi srbi na putu za Beč FOTO FB art muzik

Škola iz Vranja je učesnik projekta koji udruženje “Music Art Project” u Srbiji sprovodi čuveni venecuelanski program muzičkog obrazovanja El Sistema, u saradnji sa partnerskom austrijskom organizacijom Superar, kaže za OK Radio direktorka Muzičke škole Dragana Ristić Mladenović.

 

- Četvoro mladih Vranjanaca će biti u prilici da radi, vežba, svira i druži se sa vršnjacima iz regiona na letnjem kampu koji će okupiti oko 120 mladih starosti od 10 do 14 godina.

 

Učesnici iz Vranja su članovi hora Muzičke škole i sa njima je u nedelju u Beč otputovala i horovođa Aleksandra Savić – kaže direktorka.

 

Letnji kamp traje od 3. do 8. jula, a u radu učestvuju deca iz Austrije, Francuske, Španije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovačke i Rumunije.

 

Oni će u Beču imati zajedničke probe, radionice i na kraju će učestvovati u zajedničkom koncertu.

 

Music Art Project sprovodi El Sistema program u 6 gradova u Srbiji uz podršku ministrstva prosvete.

 

Prošlog leta je jedna grupa dece takođe provela deo raspusta radeći, svirajući i družeći se sa vršnjacima u Beču, dok je druga grupa bila na letnjem kampu u Milanu, gde su svirali u evropskom omladinskom El Sistema orkestru i nastupili u milanskoj Skali.

 

Cilj ovogorišnjeg kampa u Beču je razmena znanja, druženje i zajedničko muziciranje dece koja po venecuelanskom modelu besplatno uče muziku u celom svetu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: