I vranjski lekari u štrajku zbog "solidarnosti"

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.03.2014 - 13:14

Lekari Doma zdravlja u Vranju održali su jednodnevni štrajk upozorenja u znak protesta zbog smanjenja njihovih zarada preko solidarnog poreza.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Ovaj porez odnosi se samo na zaposlene u javnom sektoru, i to na primanja veća od 60.000 dinara mesečno.

Vranjski ogranak Sindikata lekara i farmaceuta Srbije kaže da je tim povodom u ponedeljak sa oko 300 svojih članova ušao u štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada.

Po rečima Bratislava Nocića, predsednika vranjske filijale ovog reprezentativnog sindikata, njima su se pridružili i ostali sindikati ali prava pacijenata nisu ugrožena.

- Svi hitni slučajevi se zbrinjavaju, sve ono što može da se odloži, sve ono što ne mora da se u ovom danu odradi, odlaže se za naredne dane i termine.

Pri tom Hitna služba radi normalno, urgentne službe rade normalno, sve prijemne službe i dispanzeri  u Domu Zdravlja rade normalno, s tim što je broj izvršilaca sveden na trećinu od normalnog procesa rada – rekao je Nocić za OK radio.

Lekara ispred Doma zdravlja ili Bolnice nema, jedino je rukovodstvo sindikata u Svečanoj sali DZ.

Solidarni porez u Srbiji najviše pogađa lekare specijaliste čija plata od 70.000 biva umanjena za oko tri do pet hiljada dinara mesečno.

Nocić  tvrdi da štrajk nije politički motivisan, te su se upravo iz tog razloga odlučili za minimum procesa rada kao i to da se ograđuju od svakog vida političke zloupotrebe u predizbornom procesu.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: