I vranjski lekari u štrajku

Lokalne vesti - Sreda 05.11.2014 - 14:32

Članovi dva reprezentativna sindikata u Zdravstvenom centru u Vranju štrajkuju u sredu, čime su se pridružili kolegama na nivou cele Srbije, zbog odluke Vlade da i njima smanji plate za deset odsto.

Vranjski lekari traže da im se ne smanjuju plate Vranjski lekari traže da im se ne smanjuju plate

Međutim, iako je štrajk u toku, sindikati poštuju minimum procesa rada.

To znači puno radno vreme i pre podne i popodne, a zbrinjavaju se samo hitni slučajevi, akutna stanja i povrede, deca, omladina i porodilje.

- Hitna pomoć i urgentno odeljenje rade normalno, jer nikome život ne sme da bude ugrožen. Situacija je ista i na dečjem odeljenju.

Sve drugo što može da čeka, moraće da sačeka naredni dan. To se pre svega odnosi na prijem hroničnih bolesnika kojima su potrebni recepti, ali i određena snimanja na odeljenju rentgena – kaže Dušan Jovanović, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta.

Prema njegovim rečima, u zavisnosti od ishoda pregovora sindikata sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, zaposleni u zdravstvu će odlučiti da li će štrajkovati svake srede tokom novembra.

– Imamo situaciju u kojoj su i pacijenti ozbiljno shvatili ovaj štrajk, pa su čekaonice prazne.

Dakle, ljudi ne dolaze u sredu kod lekara, a nije bilo nikakvih ni incidenata tokom obustave rada.

Ono što je veoma bitno, to je da nas je u svemu ovome podržao kompletan menadžment  Zdravstvenog centra – kaže Jovanović.

On dodaje da ne rade ni specijalističke ambulante na bolničkim odeljenjima i obustavljen je hladan operativni program.

Štrajk zdravstvenih radnika počeo je u sedam časova i traje do 19 sati.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: