Ima li nadležnih za Ćošku?

Lokalne vesti - Petak 14.07.2017 - 09:20

Žitelji ulice Jelene Ćetković u naselju Ćoška u Vranju poslednjih nekoliko godina imaju problem jer započeti radovi na njenom asfaltiranju nisu završeni do kraja.

Ovako je danas, do kad? FOTO OK Radio Ovako je danas, do kad? FOTO OK Radio

Stanovnici ove ulice uporno traže rešenje od gradskih vlasti i javnih preduzeća , ne bi li ulica posle nekoliko godina ponovo bila završena.

OK  Radio je poslednji put o ovom slučaju pisao krajem 2015. godine, kada su nadležni pojasnili da se rešenje neće lako naći, jer problem predstavljaju nerešeni imovinsko - pravni odnosi.

U međuvremenu se ništa nije promenilo, a stanovnici ulice Jelene Ćetković  i dalje svakonevno vuku za rukav nekog od nadležnih , kako bi sagledali situaciju.

Jedan od stanovnika ove ulice Zoran Z. podseća da je njihova ulica došla na red za izgradnju i uređivanje u januaru 2013. godine.

- Radovi su započeti od sredine same ulice, dok su krajnji delovi ostali netaknuti.

Dobijanjem ulice u ovom delu grada, rešili bi mnoge komunalne probleme, od kojih nas pojedini muče još od doseljavanja u ovo naselje.

Loše rešena kanalizaciona i vodovodna mreža, kao i nedostatak asfalta i trotoara, teško se mogu nazvati normalnim uslovima za život
- ukazuje Zoran.

Na trasi buduće ulice nalazile se ograde, pomoćni objekti, kao i tri stuba za prenos struje, pa je bilo potrebno uklanjanje svih prepreka, kako bi se izvođaču radova obezbedio nesmetan prilaz gradilištu.

Radovi su obustavljeni, a dalji nastavak zavisio je od izvođenja prethodnih radova od strane “Elektrodistribucije”, koja nije mogla da izmešta elektro vodove jer zadire u nerešene imovinske odnose.

Rešenje se ipak možda nazire, potvrđuje Dejan Stanojević,  šef sektora za puteve u “Vodovodu” i nekadašnji direktor Direkcije za izgradnju.

- Grad radi na komunalnom programu i uređenju gradskog građevinskog zemljišta.

Znam da bi ulica bila sigurno do sada asfaltirana da nije bilo tih nerešenih imovinsko - pravnih odnosa.

Nekoliko rukovodstava Direkcije htelo je to da reši, ali nismo mogli zbog privatnih poseda
- kaže Stanojević.

Da bi asfalt mogao da “prođe” u ulici Jelene Ćetković potrebno je određene private posede prebaciti u vlasništvo grada, što još nije privedeno kraju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: