IMOVINSKE KARTE: Postupak protiv Stojanovića i Stojančića?

Lokalne vesti - Sreda 16.09.2015 - 12:44

Agencija za borbu protiv korupcije najavila je pokretanje postupka protiv gradskog većnika Vranja za infrastrukturu Nebojše Stojanovića i većnika za socijalna pitanja Branimira Stojančića, zbog nepodnošenja izveštaja o imovini.

Stojančić i Stojanović na udaru Agencije Stojančić i Stojanović na udaru Agencije

- Stojančić je podneo Agenciji izveštaj po izboru na javnu funkciju člana Gradskog veća  Grada Vranja 1. februara 2010. godine, ali ne i prilikom ponovnog izbora na istu javnu funkciju 5. jula 2012.

Nebojša Stojanović podneo je izveštaj po prestanku javne funkcije direktora JP Uprava banje 7. novembra 2013. godine, ali ne i po izboru na javnu funkciju člana Gradskog veća 7. februara 2014. godine.

Imajući u vidu navedeno, Agencija će protiv Stojančića i Stojanovića pokrenuti postupak radi utvrđivanja postojanja povrede Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - kaže se u odgovoru Agencije na pitanja OK radija.

Stojančić i Stojanović kazali su za OK radio da od 2010. godine redovno podnose izveštaje, ali da Agencija ne ažurira svoju bazu podataka na veb-sajtu Agencije.

- Više puta sam im dopisima ukazivao na to, ali uzalud. Izveštaje sam uvek podnosio prvi od svih lokalnih funkcionera i mislim da je reč o velikom bezobrazluku s njihove strane - brani se Stojančić.

- Izveštaje sam podnosio redovno, a nije mi poznato zašto ih nema na sajtu – nadovezuje se Stojanović.

Prema izveštajima o prihodima i imovini iz baze podataka Agencije za borbu protiv korupcije, državni sekretar u Ministarstvu privrede i prvi naprednjak juga Srbije Dragan Stevanović Boske vodi na top listi najvećih mesečnih primanja funkcionera sa juga Srbije sa 185.000 dinara mesečno.

Godine 2012. godine prijavio je platu državnog sekretara od 106.000 dinara mesečno. Ona je u međuvremenu nešto snižena na 96.720 dinara.

Ali od 2013. godine na to mesečno primi još 38.374 dinara za odvojeni život. Od prošle godine prima i naknadu od 59.746 dinara kao predsednik Komisije za javno privatno partnerstvo što sve u zbiru iznosi oko 185.000 dinara mesečno. Kupio je i „citroen C5“ star četiri godine.
 
Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev (SPS) prijavio je kvartalni prihod od 275.087 dinara što znači da mesečno prihoduje od plate 91.695 dinara.

U januaru 2014. Tončev je prijavio da godišnje prima 1.15 miliona dinara (oko 96.000 na mesečnom nivou), a na ovu cifru godišnju naknadu za rad u izvršnom organu od 80.000 dinara.

Od nepokretne imovine, prema poslednjem izveštaju iz januara 2014, poseduje porodičnu kuću (120 kvadrata), dva trosobna stana (80 i 72 kvadrata), stovarište od 22,5 hektara, strugaru na 58 ari, zemljište na preko četiri ara i lokal od 122 kvadrata.

Prijavio je stoprocentno vlasništvo u GP „Tončev gradnja“, kao i štednju u banci.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji je u oktobru 2012. imao platu 130.000 dinara, a  2013. i trosoban stan od 81 kvadrata kaže da visinu primanja sa sajta Agencije valja uzeti sa rezervom.

- Plata je sada niža. Posle ovogodišnjeg smanjenja primam oko 96.000 dinara mesečno.

Takođe, treba znati da je stan koji je tamo prijavljen kupljen putem kredita na dvanaest godina. Nisam iskeširao tu sumu - objašnjava Antić.  

Mere upozorenja zbog kašnjenja u podnošenju izveštaja ranije su na lokalu imali upravo gradonačelnik Antić i zamenik predsednika Skupštine grada Siniša Mitić, ali su postupci protiv njih obustavljeni jer su u međuvremenu poslali izveštaje.

Dejan Dimić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: