Inicijativa za uvođenje nemačkog u vranjske škole

Lokalne vesti - Nedelja 17.05.2015 - 10:02

Ukupno 17 učenika iz O.Š. „Radije Domanović“ u Vranju i njihovi roditelji, pokrenuli su inicijativu za uvođenje nemačkog jezika kao izbornog u školi koju pohađaju.

Nemački kao nasušna potreba mladih Vranjanaca Nemački kao nasušna potreba mladih Vranjanaca

Roditeji i deca imali su sastanak sa nadležnim gradskim većnikom, ali i  prosvetnim inspektorom, kojom prilikom su dobili podršku za svoju inicijativu koja „predstavlja korak napred u poboljšanju uslova života grada, na taj način se direktno pokazuje briga o budućnosti najmlađih“.

Inicijativa je potekla od učenika III-4 u „Domanoviću“, a prema upustvu za formiranje odeljenja za 2014./2015. godinu broj učenika za izborni predmet ne može biti manji od 15.

Inače, u Srbiji svi učenici od 5. do 8. razreda imaju pravo izbora stranog jezika. engleski je osnovni, a u Vranju za sada u ponudi ima još samo dva jezika, ruski i francuski.
 
- Smatramo da naša deca imaju pravo na podjednako iste šanse, kao i deca u skoro svim većim gradovima Srbije a to je mogućnost da uče nemački jezik u skladu sa propisanim nastavnim planom i programom na jedan sistematski i kontinuiran način - kaže se u pismu roditelja koje je stiglo u našu redakciju.
 
Na kraju, zainteresovani roditelji koji žele da podrže ovu inicijativu mogu da kontaktiraju organizatore putem mejla  vukketi@yahoo.com
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: