Interno: Švajcarci donirali krevete

Lokalne vesti - Četvrtak 22.12.2016 - 11:44

Koronarna jedinica Internog odeljenja Bolnice u Vranju opremljeno je sa sedam antidekubitalnih kreveta, koji su stigli kao donacija jednog švajcarskog gerontološkog centra.

Vranjanci k'o Švajcarci, barem na Internom odeljenju; FOTO: D. Ristić/OK Radio Vranjanci k'o Švajcarci, barem na Internom odeljenju; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Ovo je deo donacije Švajcaraca od ukupno 30 ovakvih kreveta za vranjsku Bolnicu, koju je obezbeđena, kako je rečeno, zalaganjem gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića.

Pored Internog odeljenja, ovim krevetima su opremljeni i Ortopedija i Intenzivna nega Ginekološkog odeljenja.

Gradonačelnik se zahvalio Švajcarcima na donaciji, kao i svima koji su pomogli da kreveti dođu na odredište: Vranjancu, državljaninu Nemačke koji je obezbedio besplatan transport, kao i „Simpu“ i „Jumku“, koji su pomogli oko carinskih i špediterskih usluga.

- Donatorsko veče koje smo organizovali za ZC nije imalo samo za cilj materijalno poboljšanje, već i da se animiraju ljudi da uz pomoć ličnih kontakata obezbede nove donatore.

Jedan od ciljeva nove gradske uprave je i da se formira Kancelarija za dijasporu koja treba da poveže naše ljude u inostranstvu da pomognu, ne samo ZC-u, već i drugim institucijama i našoj privredi
– rekao je gradonačelnik.

On je najavio i da će grad Vranje, preko Kancelarije za javna ulaganja, krenuti u akciju rekonstrukciju starog paviljonskog dela Bolnice.

V.d. direktor ZC dr Dragan Veličković je istakao da će ova donacija poboljšati uslove i efikasnost lečenja pacijenata.

- Ovi antidekubitalni kreveti će uz požrtvovan rad stručnog osoblja na odeljenju, skratiti vreme ležanja pacijenata na odeljenju i umanjiti njihove probleme – rekao je dr Veličković.

V.d. direktorka Bolnice, dr Ljiljana Antić se zahvalila Gradu na čelu sa gradonačelnikom Milenkovićem i istakla da je ovo jedan u nizu lepih događaja koji su započeti donatorskim večem i da će ih biti još.

- U koronarnoj jedinici Internog odeljenja jako su nam potrebni i monitori i drugi medicinski aparati.

Očekujemo i donacije UNHCR-a u vidu aparata za elektrokardiografiju, holtera i EKG-a, kao i aparate za druga odeljenja
– navela je Antićeva.

Načelnica Internog odeljenja, dr Danijela Cvetković je naglasila da su kardiovaskularni pacijenti najzastupljeniji na odeljenju i čine dve trećine svih ležećih pacijenata.

- Svaki pacijent u ovoj jedinici je u teškom zdravstvenom stanju, tako da svaka donacija ovom odeljenju je od vrlo bitnog značaja za unapređenje zdravstvenog stanja svakog pacijenta i njihovog ličnog osećaja – rekla je načelnica.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: