INŽENJERSKI menadžment PLESA

Lokalne vesti - Četvrtak 09.03.2017 - 10:02

Vranje će po treći put biti domaćin letnjeg seminara za umetničku igru, koji će biti krunisan gala koncertom u Domu vojske, saopštio je organizator manifestacije, beogradski Institut za umetničku igru.

Sa prošlogodišnjeg seminara FOTO Institut za umetničku igru promo Sa prošlogodišnjeg seminara FOTO Institut za umetničku igru promo

„Summer dance camp Vranje“, kako se zvanično naziva ova manifestacija, počinje 1. jula i trajaće 10 dana, a obuhvata oblasti klasičnog baleta, ali i savremene igre, mjuzikl i hip hop.

Prilikom izbora Vranja za domaćina letnjeg seminara, organizatori su se vodili, kako umetničkim, tako i praktičnim razlozima, kaže za OK Radio profesor doktor Snežana Arnautović iz Instituta za umetničku igru.

- Fakultet za inženjerski menadžment, koji ima svoj akreditovani centar u Vranju, osnivač je našeg instituta, tako da je to bila jedna praktična pogodnost.

Drugi razlog je što Vranje ima dugu kulturnu i umetničku tradiciju, a do tada nije imalo neke sadržaje koji se tiču umetničke igre
– objašnjava naša sagovornica.

Želja Instituta je da bogatu tradiciju folklornih igara juga Srbije ovom manifestacijom nadogradi i obogati klasičnim i savremenim plesom -  potvrđuje Snežana Arnautović.

Prema njenim rečima, prošle godine je na seminaru bilo dvoje naših sugrađana, a Vranjanci pokazuju interesovanje i za ovogodišnji kamp.

Predstojećim seminarom u Vranju će rukovoditi značajni stručnjaci iz ovih umetničkih oblasti, najavljuju organizatori, a rezultati postignuti tokom rada biće javno prikazani na Gala koncertu 10. jula u Domu Vojske u Vranju.

Treći letnji seminar za umetničku igru podržao je grad Vranje na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, vranjski Dom Vojske i Dom učenika, gde će biti smešteni polaznici seminara.

Prema rečima gradske većnice za kulturu Zorice Jović, lokalna samouprava će ovu manifestaciju podržati samo logistički i nije predviđeno nikakvo izdvajanje finansijskih sredstava.

- Grad svakako daje podršku kulturnim dešavanja u Vranju, ali u ovom slučaju nemamo nikakva finansijska davanja.

Mi pripremamo svoj kulturni program za ovo leto, ali je još uvek rano govoriti o njemu
– kaže Jovićeva.

Prema najavama Instituta za umetničku igru, predavanja na seminaru će držati Bahram M. Juldašev (Rusija), Lidija Pavlović (Srbija), Isidora Stanišić (Srbija), Tomek Pomersbach (Poljska), Ema Janković (Hrvatska), Boris Vidaković (Srbija) i Branko Mitrović (Srbija).

Letnji seminar za umetničku igru u Vranju namenjen je učenicima osnovnih i srednjih baletskih škola, plesnim školama i klubovima, studentima Instituta za umetničku igru i profesionalcima s područja Srbije i regiona.

Cena seminara je 200 evra za učenike iz Srbije, 300 evra za učenike iz regiona.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: