ISTORIJSKI: Vranjsko pozorište pokorilo Srbiju

Lokalne vesti - Petak 19.05.2017 - 22:48

Predstava "Ruža, uvela" pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja napravila je najveći uspeh u istoriji vranjskog teatra, velikom i ubedljivom pobedom ostvarenom na festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“.

Detalj iz vranjske predstave FOTO OK Radio Detalj iz vranjske predstave FOTO OK Radio

Žiri 53. Festivala profesionalih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" koji se održava u Pirotu doneo je odluku da gotovo polovina nagrada koje se dodeljuju pripadnu Vranjancima.

Odluka žirija: Slavenko Saletović, glumica Angelina Lukić i dramaturg Filip Vujošević, jednoglasno je "Ružu, uvelu" proglasio za najbolju predstavu smotre.

Nagrada za najbolju režiju dobio je reditelj vranjske predstave Milan Nešković, dok je specijalnu nagradu za tekst dobila Jelena Mijović, dramaturg koji je po delima Bore Stankovića napisla praktično originalnu dramu.

Od četiri ravnopravne nagrade za najbolja glumačka ostvarenja Vranjanci su dobili tri.

Kristina Janjić Stojanović nagrađena je za ulogu Stane u predstavi "Ruža, uvela", Jelena Filipović za ulogu Cvete i Bojan Jovanović za ulogu Koste.

Sve ostale nagrade osvojilo je pozorište iz Pirota, ukupno četiri, osim jedne, koja je pripala Užičanima.

Nagrade će biti uručene u subotu uveče a u čast nagrađenih nastupa Narodno pozorište Užice sa komadom "Nečiste sile".

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: