IVAN BEKJAREV: Moja saradnja sa Vranjem će tek da se RASPLAMSA (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Nedelja 22.10.2017 - 01:03

Otvaranjem izložbe „Ivan Bekjarev, 50 godina glume, posvećenoj našem proslavljenom glumcu, reditelju i pedagogu, u Vranju su počeli 37. „Borini pozorišni dani“.

Ivan Bekjarev: Vranje pleni ambijentom i atmosferom FOTO: D. Ristić/OK Radio Ivan Bekjarev: Vranje pleni ambijentom i atmosferom FOTO: D. Ristić/OK Radio

Na bogatu i izuzetno uspešnu karijeru našeg poznatog umetnika tokom proteklih pola veka, prisutne je podsetio glumac vranjskog pozorišta, Marko Petričević.

Ivan Bekjarev se ogledao sa podjednakim uspehom u svim žanrovima i medijima, odigrao više od 120 uloga u pozorištu, snimio više od 40 filmova u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji i inostranstvu, kao i veliki broj TV serija, bio radio i TV voditelj i glumački pedagog.

Na otvaranju izložbe, Bekjarev je rekao da je izuzetno počastvovan i uzbuđen što se nalazi u Vranju, gradu koji pleni ambijentom i atmosferom i čuva patinu koju niko ne može da izbriše.

- Kada sam čuo sve ovo o sebi, izgleda da sam mnogo mator, iako se i dalje ponašam kao student i mislim da je u tome razlog što sam dočekao ovoliko godina.

Ne mislim da stanem niti da prestanem da radim, jer zaista mislim da je rad najbolji način da čovek doživi neku starost.

Nadam se da sam ja još uvek perspektivan umetnik i da će moja saradnja sa Vranjem ubudeće tek da se rasplamsa
– rekao je Bekjarev.

On se prisetio i kako je je svojevremeno učestvovao na „Borinim danima“ i dobio nagradu publike.

- Ja volim Vranje i zbog toga što ovde svoj talenat pokazuje i moj bivši student Bojan Jovanović, ne samo kao glumac, već i kao reditelj vrhunske predstave „Vođa“.

Čak i ja, koji sam mu bio profesor četiri godine, nisam znao da on ima takav fascinantan rediteljski talenat
– pohvalio je Bekjarev svog studenta.

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković je rekao da je velika čast što u okviru „Borinih pozorišnih dana“ može da dobrodošlicu poželi umetniku čije je ime visoko cenjeno u glumačkim krugovima.

- Njegova izložba koju će Vranjanci moći da pogledaju je veliki podstrek za sve umetnike koji su odabrali svet glume, kao i za sve ostale koji će se tek odlučiti za ovaj poziv – rekao je gradonačelnik.

Postavka izložbe povodom 50 godina rada Ivana Bekjareva, priređena u pratećem programu “Borinih dana", obuhvata fotografije, slike, pozorišne programe, plakate, naslovnice, kao i nagrade, priznanja i diplome.

Među eksponatima je i jedan plakat na kojem piše: "Ivan Bekjarev – 60 godina rada", koji je nastao u Kraljevu, gde je poznati glumac počeo svoju karijeru kao amater na dečjoj sceni tamošnjeg pozorišta.

- Moja prva uloga je stvarno bila u Kraljevu, gde sam Igrao Ivicu u “Ivici i Marici”, a onda sam odigrao prvog negativca iz serije raznih ubica; vuka u “Crvenkapi” – rekao je glumac.

Glavni program 37. “Borinih pozorišnih dana” počinje u nedelju predstavom “U agoniji” po tekstu Miroslava Krleže i u režiji Ane Đorđević, u kojoj igraju Branko Cvejić, Radovan Vujović i Marija Vicković.
 

    

   

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: