IZBORI U DS: Stamenković ostaje predsednik

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.01.2017 - 11:01

Članovi Demokratske stranke u Vranju su u nedelju neposrednim glasanjem izabrali novi Gradski odbor ove stranke, na čijem će čelu i dalje biti Slobodan Stamenković.

Stamenković se obraća skupštini FOTO DS Vranje Stamenković se obraća skupštini FOTO DS Vranje

Izbori su održani u redovnoj proceduri u skladu sa statutom DS-a, nakon centralne izborne skupštine na kojoj je izabran novi predsednik stranke, Dragan Šutanovac.

U skladu sa statutom, pravo glasa su imali članovi stranke koji su izmirili članarinu za 2016. godinu.

Prema rečima Slobodana Stamenkovića, pravo glasa su imala 334 člana, a u izborima je učešće uzelo 219 demokrata.

- Broj članova Gradskog odbora je smanjen sa 20 na 14 članova, jer smatramo da će ovakav odbor biti operativniji – kaže Stamenković.

Pored već poznatih imena, kao što su Nela Dimitrijević, Perica Janković, Suzana Petrović i Nenad Stamenov, među članovima Gradskog odbora su i neka nova imena.

To su, na primer, Danijela Ristić, diplomirani pedagog, Miloš Stošić, mašinski inžinjer iz Kluba demokratske omladine i Slavoljub Petrović, privatni ugostitelj.

U Gradski odbor su izabrani i naši stari članovi, koji nisu bili u prethodnom sazivu ovog tela, kao što su Srđan Jovanović, bivši direktor Pozorišta, Novica Mitić, sindikalni aktivista i dr Goran Tasić, specijalista higijene.

To su sve ljudi koji su ostali verni ideji Demokratske stranke u najtežim trenucima, izdržali su sve i potpuno zasluženo su se našli tu gde jesu
– navodi Stamenković.

Pred novim sastavom odbora je izbor predsednika Izvršnog odbora, koji će predstaviti svoj operativni tim, kao i izbor novog Foruma žena i Kluba demokratske omladine, čime će biti završeno konstituisanje svih organa stranke na nivou Gradskog odbora.

Na jednoj od prvih narednih sednica, Gradski odbor će izabrati i potpredsednike, kojih će, po rečima predsednika, biti dva ili tri.

- Time ćemo potpuno spremni ući u kampanju za predsedničke izbore i neke druge koji će možda biti raspisani – zaključuje Stamenković.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: