„Izvor“ na Ethno fusion festu

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.06.2014 - 17:06

Vranjska etno grupa „Izvor“ iz Vranja nastupiće na prestižnom međunarodnom festivalu Ethno Fusion Fest u Beogradu u četvrtak 19. juna.

grupa Izvor grupa Izvor

Koncert počinje od 21.30 u bašti Beogradske sinagoge.

Tradicionalni festival koji okuplja svetska imena muzičkog pravca „World music“ počinje u sredu 18. juna i trajaće do 21. juna uz učešće muzičara iz Izraela, Irana, Slovačke, Mađarske, Francuske, Bosne i Hercegovie i Srbije.
 
Ethno Fusion Fest se ove godine održava peti put. Festival promoviše muziku manjina s područja Balkana i južnog Mediterana kao i saradnju među muzičarima koji potiču iz različitih kultura.

Karakteriše ga istraživanje bogate kulturne sinteze koja postoji među muzikama regiona, moderna muzička kreativnost inspirisana tradicionalnom muzikom, spoj kulture i mašte.

Posle ovog festivala, “Izvor” će 27. juna, povodom Vidovdanskih svečanosti, održati zajednički koncert sa našim najpoznatijim sastavom koji izvodi srednjovekovnu muziku “Renesans” u porti Manastira Gračanica na Kosovu i Metohiji.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: