Izvršno: Cera od Grada naplaćuje 5,5 miliona dinara

Lokalne vesti - Sreda 07.12.2016 - 11:48

Po izvršnoj sudskoj presudi, grad Vranje je dužan da Književnoj zajednici “Borisav Stanković” isplati 5,5 miliona dinara na ime neisplaćenih zarada, što je ušlo u najnoviji rebalans gradskog budžeta.

Sud još jednom presudio u Cerinu korist; FOTO: D. Ristić/OK Radio Sud još jednom presudio u Cerinu korist; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Spor se vodio oko realizacije ugovora koji je Književna zajednica svojevremeno potpisala sa Gradom, kaže za OK Radio gradski pravobranilac Dragan Mihajlović.

- Po tom ugovoru je trebalo da se radnicima Književne zajednice isplaćuju zarade.

Međutim, u jednom trenutku, Grad je raskinuo taj ugovor, sa čim se Mihailović nije složio i pokrenuo sudski postupak
– navodi Mihajlović.

Ova presuda je izvršna nakon postupka pred Apelacionim sudom, iako predstoji revizija pred Vrhovnim sudom.

- Mi smo podneli reviziju kod Vrhovnog suda, ali to je vanredni pravni lek koji ne sprečavanje izvršenje odluke Apelacionog suda, tako da se naplata izvršava prinudnim putem – kaže gradski pravobranilac.

Ukoliko presuda Vrhovnog suda bude različita od prethodnih, postupak će biti obnovljen, ali u tom slučaju su male šanse za povraćaj novca, jer Književna zajednica nema sopstvene prihode, smatra Mihajlović.

Po svemu sudeći, lokalna samouprava je digla ruke od ovih para, jer je suma koja mora da se isplati po presudi uračunata prilikom poslednjeg rebalansa budžeta.

Iako se radi o dugogodišnjem sporu, Mihailović je, prema rečima gradskog pravobranioca, uredno obnavljao tužbe za svaku godinu, za koju je pretilo zastarevanje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: