Jagodina: KRISTIJAN prvi među 500 maratonaca

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.04.2017 - 10:09

Kristijan Stošić, maratonac iz Vranja, pobednik je Prvog uličnog maratona Srbije koji je u nedelju održan u Jagodini u konkurenciji od preko 500 takmičara.

Kristijan Stošić na pobedničkom postolju u Jagodini FOTO: Privatna arhiva Kristijan Stošić na pobedničkom postolju u Jagodini FOTO: Privatna arhiva

Stazu od 42,2 kilometra Stošić je pretrčao za dva sata, 43 minuta i 24 sekunde.

Kristijan kaže za OK Radio da nije posebno zadovoljan rezultatom, ali plasmanom na prvo mesto, svakako jeste.

- Rezultat nije loš, s obzirom na uslove u kojima je maraton održan, ali je slabiji u odnosu na moje najbolje rezultate.

Trka je bila baš teška, jer je bilo toplo. Sunčano vreme pomešano sa vetrom je dalo efekat kao da smo trčali u pećnici
– opisuje Kristijan.

Za maraton u Jagodini je vladalo veliko interesovanje, pa je došlo i do organizacionih problema.

- Bilo je prijavljeno više od 500 takmičara, vladala je velika gužva, pa je start trke kasnio četrdesetak minuta.

Zbog svega toga, zadovoljan sam postignutim i sada mi sledi period oporavka, a zatim i učešće na Beogradskom maratonu 22. aprila
– kaže Kristijan Stošić.

Na prvom uličnom maratonu u Jagodini održano je 13 trka, na kojima je trčalo oko 2.000 učesnika svih uzrasta, počevši od dece predškolaca, a trčana je i trka zadovoljstva u dužini od 5.000 metara.

U ženskoj konkurenciji, pobednica maratona je Mariana Čegarlukić, a u polumaratonu su najbolji bili Samuel Nabei Kiplimo iz Kenije i naša čuvena atletičarka Olivera Jevtić.

U maratonu i polumaratonu osim takmičara iz Srbije učestvovali su i takmičari iz Švajcarske, Rusije, Rumunije, Mađarske, Poljske kao i veliki broj trkača iz bivših republika SFRJ Hrvatske, Slovenije, Makedonije i BiH.

Kristijan Stošić je najavio svoje učešće i na vranjskom maratonu koji je zakazan za 4. jun.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: