Jaka oluja pogodila Vranje

Lokalne vesti - Sreda 19.03.2014 - 20:21

Jaki udari vetra pogodili su Vranje u sredu uveče oko 19 sati i tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta na stambenim objektima.

Ilustracija Ilustracija

Prema podacima meteorološke službe Accuweather, udar vetra iz pravca severoistoka dostigao je brzinu od 19 metara u sekundi ili 68 kilometara na čas.

– Svaki vetar koji duva brzinom većom od 10 metara u sekundi spada u olujne vetrove.

Jako strujanje vazduha iz pravca severa je tipično za Vranje i okolinu i obično donosi kišu, što dalje ima za posledicu drastično smanjenje temperature vazduha.

Najčešće se olujni vetrovi javljaju u prelaznim godišnjim dobima – objašnjava meteorološki tehničar Danijela Stojković i dodaje da svaki vetar čija je brzina od 15 do 19  metara u sekundi može prouzrokovati štetu na stablima drveća.

Kako kaže, udari vetrova od preko 19 metara u sekundi nanose štetu i na objektima.

Inače, u Vranju pored polomljenih grana, načinjena je i manja materijalna šteta na uličnim svetiljkama.

Podsetimo da je slična oluja u Vranju prošle godine prouzrokovala veliku štetu na objektima kasarne „1300 kaplara“, kada je je oborena cela krovna konstrukcija.

Takođe, jak vetar oborio je i jedno od najstarijih i najvećih stabala u centru Vranja, divlji kesten u dvorištu restorana „Haremluk“.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: