Jednostavni trikovi za savršen ten

Zivot i stil - Subota 28.02.2015 - 08:21

Cilj nanošenja podloge za lice je prikrivanje nepravilnosti na koži, kao i idealno stapanje sa tenom. Pratite ovih par saveta kako biste to ostvarili na najbolji mogući način...

Foto: Pierre Tourigny/Flickr.com Foto: Pierre Tourigny/Flickr.com

Prilikom kupovine pudera uvek isprobajte par različitih nijansi na licu.

Puder bi najbolje bilo isprobati duž ruba vilice, jer vrlo lako može da se desi da steknete sasvim drugačiji utisak o nijansi ako ste puder isprobali na ruci. Onaj ton koji vam najviše odgovara zatim isprobajte u nešto svetlijoj i tamnijoj nijansi, na višim delovima lica, kao i na vratu. Vrlo je velik verovatnoća da će se jedna od njih savršeno stopiti sa vašim tenom.

Koristite dve različite nijanse

U zavisnosti od toga koliko vremena provodite na suncu, vaše lice može imati drugačije nijanse. Pošto je vaše čelo obično nešto tamnije od ostalih delova vašeg lica, nanesite na njega nešto tamniju nijansu pudera kako biste postigli prirodniji izgled.

Koristite zaobljenu četku

Verovatno ste do sada primetili da ne morate svaki deo lica podjednako da prekrivate puderom.
Zaobljena četkica omogućiće da bolje kontrolišete koju količinu pudera ćete naneti na koji deo lica.

Poteze uvek povlačite nadole

Nanošenje pudera potezima odozdo nadole nije dobra ideja jer stvara mogućnost da zapušite pore, kao i da dodatno istaknete svaku neravninu na licu.

Fokusirajte se pretežno na T zonu

Crvenilo i višak prirodnih ulja najčešće se javljaju na T zoni, pa bi najbolje bilo da upravo na nju nanesete nešto više pudera nego na preostali deo lica. Ako želite da izbegnete “zacementiran” izgled, puder u prahu ili kamenu nanesite samo na čelo, nos, bradu i jagodice lica.

SUPER ŽENA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: