Jonuz Musliu na čelu NSA?

Lokalne vesti - Ponedeljak 27.10.2014 - 09:18

Vranje – Na izborima za nacionalni savet Albanaca održanim u nedelju dve koalicione liste iza kojih je stalo pet, od ukupno šest albanskih partija, odnele su ubedljivu pobedu nad listom Rize Halimija, koja je do sada imala većinu u Savetu.

Jonuz Musliu Jonuz Musliu

Liste „Demokratska partija dr Nagip Arifi“ i „Koalicije ujedinjenih Albanaca“ u nedelju su zajedno osvojile 61 odsto glasova, tako da će novi predsednik Nacionalnog saveta Albanaca biti Jonuz Musliu, sadašnji predsednik Skupštine opštine i lider Pokreta za demokratski progres (PDP).

Lista „Koalicija za prava Albanaca“, iza koje je stala partija Rize Halimija, i čiji je kandidat za predsednika bio Galip Bećiri, sadašnji predsednik, osvojila je 37 odsto glasova.

Tako će, u novom Nacionalnom savetu, prema još nepotvrđenim rezultatima, od 15 mesta, Musliu imati 9, a Riza Halimi šest članova.

U ove dve opštine u nedelju je od 33.815 upisanih birača, na 49 biračkih mesta, glasalo  samo 13.040, odnosno 38,56 odsto.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: