Još bez opravke zuba na kredit

Lokalne vesti - Nedelja 07.02.2016 - 11:05

Mogućnost da će građani, ali i zaposleni u zdravstvu, moći da sređuju zube na kredit nije još uvek zaživela iako je najavljivana još pre godinu dana na Odeljenju stomatologije u Vranju.

Zubi, uslov za osmeh FOTO thinstock Zubi, uslov za osmeh FOTO thinstock

Načelnica Stomatološke službe Jasminka Velinović kaže da ideja za tako nešto postoji , ali da njena realizacija zavisi od menadžmenta DZ.

- Obećano nam je još prošle godine da će se to realizovati, da će biti postavljeni i aparati za kartice, ali do dana današnjeg ništa nije urađeno po tom pitanju.

Ovakva praksa zaživela je u Nišu i Čačku, i tamo usluge ovog tipa mogu da se plaćaju kreditnom karticom.

Sa druge strane, malo je i interesovanje građana za ovakav vid plaćanja, osim za protetske usluge. Popravka zuba, odnosno jedna plomba košta od 300 do 1.200 dinara, tako da tu nema potrebe za kreditima
- pojašnjava Velinovićeva.

Piar ZC Vranje Beba Kanački, navodi da se od ove ideje nije odustalo, i da će ovakva mogućnost zaživeti u najskorije vreme.

- Zbog usvajanja finansijskog plana javnih nabavki i izrade godišnjeg obračuna za 2015. godinu, mogućnost za popravku zuba na kredit moraće da sačeka još mesec ili dva.  
 
Nakon toga će i ovo biti regulisano u okviru ovih stavki, tako da će već u martu moći i zaposleni u ZC i pacijenti da plaćaju usluge na ovaj način
- navodi Kanački.

Za sada povoljnost u plaćanju stomatoloških usluga na rate imaju samo radnici ZC.

Oni već  tri godine stomatološke usluge, kada je u pitanju protetika, plaćaju tako što  im se uz administrativnu zabranu odbija od plate.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: