Još jedan VRANJANAC PAO na granici

Lokalne vesti - Sreda 24.08.2016 - 12:58

Vranje - Carinici su na graničnom prelazu Čukarka kod Preševa u utorak uhvatili neimenovanog Vranjanca (49), koji je u prtljažniku automobila pokušao da iz Makedonije u zemlju prošvercuje 430 paklica cigareta, saopštila je Uprava carina.

Piramida od 8.600 zaplenjenih cigareta FOTO Uprava carine Piramida od 8.600 zaplenjenih cigareta FOTO Uprava carine

Vranjanac, koji je putovao u društvu supruge, na prethodno uobičajeno pitanje carinika šta ima da prijavi, rekao da sa sobom nose samo lične stvari.

- Njihov automobil „WV Bora“ vranjskih registarskih oznaka je ipak izdvojen za detaljan pregled.

Tom prilikom je iz fabričkih šupljina prtljažnika, rukohvata zadnjeg sedišta i iz jedne od putnih torbi izvađeno 430 paklica cigareta „Monte Carlo“, „LD“, „Bond“ i „Pall Mall“ sa akciznim markicama Makedonije
– navodi se u saopštenju Uprave carina.

Uprava upozorava da je kontrola na granici efikasna i pored gužvi u vreme letnje sezone.

- Putnici koji imaju nameru da nešto prokrijumčare, verovatno računaju da je carinska kontrola na graničnim prelazima slabija usled gužvi.

Međutim, to je pogrešna pretpostavka, jer carinici osim iskustva i osećaja za krijumčare, raspolažu i raznim drugim alatima, tehnikama i metodama, kojima nepogrešivo selektuju i izdvajaju potencijalne prekršioce.

Na taj način se ne dovodi u pitanje brz protok putnika i robe, ali se istovremeno sprovodi adekvatna carinska kontrola
– kažu iz Uprave carina.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: