Još jedna šansa za mlade

Lokalne vesti - Subota 05.07.2014 - 08:24

Pod nazivom “Mladi su zakon” u Američkom kutku u Vranju u petak je održana prezentacija konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata.

Generator je održao prezentaciju mikro projekata Generator je održao prezentaciju mikro projekata

Prezentaciju je organizovalo udruženje “Generator”, kao Resurs centar Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za Pčinjski okrug.

Konkurs je namenjen kreativcima, koji kroz aktivno učešće mladih i volontersko angažovanje, promovišu solidarnost i humanist, učestvuju u uređenju javnih prostora  u kojima mladi provode slobodno vreme, kao i u akcijama zaštite životne sredine.

Zainteresovani mogu konkurisati  projektima koji promovišu međugeneracijsku saradnju, promovišu razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade, promovišu zdrave i bezbedne stilove života i podstiču preduzetnički duh kod mladih.

- S obzirom na prirodnu katastrofu koja je zadesila Srbiju i potrebe sanacije posledica polava, neophodo je da svaki omladinski projekat bude i humanitarnog karaktera i bude na neki način usmeren na područja pogođena poplavama.

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Pčinjskog okruga – kazao je na prezentaciji Nikola Janjić iz “Generatora” .

On je napomenuo da će biti podržano od 8 do 13 omladinskih organizacija, a vrednost projekata može iznositi od 40 do 100.000 dinara.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: