Jovanović preuzeo UGOSTITELJSKO

Lokalne vesti - Sreda 01.02.2017 - 10:34

Dragan Jovanović zvani Šukar, nekadašnji direktor hotela „Sofka“ u Vranjskoj Banji, imenovan je za v.d. direktora Privrednog društva “Ugostiteljstvo i turizam Vranje”, poznatijeg kao Ugostiteljsko preduzeće "Vranje".

Hotel Vranje, najvrednija imovina Ugostiteljstva FOTO OK Radio Hotel Vranje, najvrednija imovina Ugostiteljstva FOTO OK Radio

Prema navodima Zorana Velinovića, zastupnika Ministarstva privrede u UP "Vranje" i pomoćnika gradonačelnika Vranja, Jovanović je imenovan umesto Dragana Popovića, protiv koga se vodi istraga zbog neuplaćivanja poreza.

- Jovanović je nedavno imenovan od strane Skupštine UP “Vranje”, dobio je mandat na tri meseca kao v. d. direktora.
Njegov zadatak je da se maksimalno uključi u sprovođenje socijalnog programa za sve radnike.

Imamo zeleno svetlo Ministarstva privrede, radimo na tome da se radnicima poveže radni staž i isplati socijalni program, i to bi u narednih 60 dana trebalo da bude rešeno.

Drugi važan zadatak koji će Jovanović imati je da se Motel „Vranje“ preda Komesarijatu za izbeglice, da se to odradi do kraja
- navodi Velinović.

Prethodni direktor Dragan Popović, morao je da bude zamenjem, jer kako kaže Velinović, nije blagovremeno predavao porske prijave.

- Preduzeće je proteklih stotinak dana bilo bez PIB - a, koji je oduzela Poreska uprava, pa nismo mogli da radimo po pitanju socijalnog programa.

Od 57 radnika, 50 se izjasnilo za socijalni program, neki su odsutnii, ali pretpostavljam da će se i oni opredeliti za tako nešto
- kaže Velinović.

Motel „Vranje“ bi trebalo, po odluci Vlade Srbije, da bude rezervni centar za prihvat migranata u slučaju priliva velikog broja ljudi.

Do tada bi trebalo da u njemu budu smešteni zaposleni u humanitarnim organizacijama koje u Bujanovcu i Preševu pružaju pomoć izbelicama.

Velinović najavljuje prethodno kompletno renoviranje Motela „Vranje“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: