Jumko: Jednokratna pomoć, pa prekid štrajka

Lokalne vesti - Subota 27.09.2014 - 09:24

Deo radnika Jumka iz Vranja koji je u štrajku već osam meseci odlučio je da se vrati na posao.

Radnici Jumka na blokadi puta foto BETA Radnici Jumka na blokadi puta foto BETA

Radnicima je na sastanku sa predstavnicima Ministarstva privrede obećana isplata najpre jednokratne novčane pomoći, a onda i zaostale tri plate u ovoj godini, izjavila je predsednica ASNS-a Ranka Savić.

Savić je Tanjugu nakon sastanka rukovodstva te fabrike i predstavnika sindikata i radnika u Jumku rekla da će se radnici koji su bili u štrajku vratiti na posao čim im bude uplaćeno 10.000 dinara jednokratne pomoći.

"Na sastanku u Ministarstvu privrede dogovorili smo se da se ponovo sastanemo nakon rebalansa budžeta kako bi videli kojojm dinamikom će biti isplaćene tri zaostale zarade", kazala je Savić.

Ona je napomenula da su predstavnici Jumka razgovarali sa pomoćnikom ministra privrede u Vladi Srbije zadužen za privredu i privatizaciju, Milunom Trivuncem, sa kojim su se sastali i početkom ove nedelje.

Deo radnika ove fabrike, koji ne rade osam meseci, protestovao je početkom nedelje ispred Ministarstva privrede.

Glavni poverenik ASNS u Jumku Snežana Veličković rekla je Tanjugu da se radnicima od početka godine duguju tri plate, a da je i prethodnih 10 godina bilo još dugovanja, koja nisu isplaćena.

Kako je kazala, prethodnih osam meseci, protestovalo su radnici u proizvodnji- konfekciji i trikotaži.

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: