JUMKO: Legli milioni za socijalni program

Lokalne vesti - Utorak 06.10.2015 - 19:41

Realizacija socijalnog programa u Jumku iz Vranja počeće zvanično u sredu, 7. oktobra, najavio je manadžment ove kompanije.

JUMKO: Stiglo 333 miliona FOTO S. Tasić JUMKO: Stiglo 333 miliona FOTO S. Tasić

Na depozitni račun Jumka uplaćeno je 333 miliona dinara, tako da će se od srede krenuti u realizaciju i isplatu radnika koji dobrovoljno žele da odu iz ov ekompanije.

Po rečima Gorana Đorđevića, generalnog direktora Jumka, 510 radnika iz svih proizvodnih pogona i uprave dobiće socijalni program.

- To je bio dugotrajan proces, koji smo priveli kraju. Uspeli smo zahvaljujući dobrim korelacijama koje imamo sa Vladom Srbije, nadležnim ministarstvima i ljudima u Vranju koji su bili zaduženi za taj posao, da to i rešimo.

Već od srede ćemo krenuti u sa pojedinačnim isplatama radnika. Jumko kreće u postupak restruktuiranja i ovo je prvi korak.

Radimo projekte koji su vezani za privatizaciju i na dobrom smo putu da to realizujemo.

Imamo rok do kraja maja naredne godine da nađemo najbolje moguće rešenje za Jumko  - kaže Đorđević.

Po godini staža onima koji odlaze biće isplaćeno će 200 evra, tako da pojedinačno svako može da dobije od 3.000 do 7.000 evra.

Osvrćući se na dešavanja u Jumku, načelnik Pčinjskog okruga Slaviša Bulatović podsetio je na štrajkove i loše stanje u Jumku pre godinu dana, i sadašnju situaciju u kojoj je proizvodnja pokrenuta, a radnici redovno primaju plate.

- Sadašnja Vlada Srbije je promenila odnos prema Vranju i jugu Srbije uopšte. Sa takvim odnosom može se samo očekivati da u Vranju u buduće privreda ide samo uzlaznom putanjom - kaže Bulatović.

Predsednik Nadzornog odbora Jumka Branislav Popović  je podsetio da je socijalni program potpuno dobrovoljan za radnike koji žele da odu.

- Socijalni program je samo jedna od etapa u procesu transformacije Jumka.  

Očekujemo i radimo plan konsolidacije sa krajnjim rokom privatizacije Jumka u maju naredne godine -  navodi Popović.

Sa transformacijom Jumka, otvoriće se i mogućnost za nova radna mesta, istakao je menadžment kompanije.

Prosečna plata u Jumku je 20.000 dinara i u poslednjih 18 meseci radnici je primaju redovno.

S.Tasić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: