JUMKO najveći poreski dužnik sa juga

Lokalne vesti - Subota 18.07.2015 - 01:29

Najveći poreski dužnik sa područja Vranja trenutno je PKV Jumko, podaci su sa sajta Poreske uprave Srbije.

Poreski dugovi kamen oko nogu privrede Poreski dugovi kamen oko nogu privrede

Jumko je sa 1,49 milijardi dinara poreskog duga na 13. mestu najvećih srpskih dužnika, na pisku preduzeća koja se nalaze u procesu privatizacije.

Pored Jumka u ovom neslavnom društvu, na 34. mestu je Zavarivač sa oko 615 miliona poreskog duga, dok je Simpo tek na 83. mestu sa 216 miliona duga.

Iako je ovde nemoguće uporediti podatke, država je Simpu odobrila 15 milijardi dinara za otplatu dugova, pa ovo može značiti da vranjska kompanija posle otplate duga iz 2013. godine sada pravi nove dugove, posebno ako se zna da je u ovom času poreski dug SI marketa oko 169 miliona dinara, a Simpo dekora oko 22 miliona.

Na spisku pravnih lica, poreskih dužnika, najveći dug ima vranjski Sanč, koji se nalazi na 83. mestu sa oko 120 miliona duga. Tu je i firma egzotičnog imena RRIZBO, sa oko 108 milion duga.

Iza ovih firmi ne zaostaje ni Ugostiteljsko preduzeće Vranje sa 91 miliion dinara duga, a tu je i STS Dine sa 53 miliona duga.

Na spisku firmi u stečaju sa juga prednjači hanska FOPA, sa preko 600 miliona duga, a tu je i Binička Morava sa oko 550 miliona duga.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: