Jumko ponovo na ulicama

Lokalne vesti - Utorak 01.04.2014 - 11:04

Radnici „Jumka“ iz Vranja ponovo od četvrtka organizuju protestne šetnje gradom.

Mitic i Velickoviceva Mitic i Velickoviceva

Kako su saopštili reprezentativni sindikati u toj fabrici, ovoga puta masa ljudi neće ići od kompanije do zgrade lokalne Skupštine, već do gradske crkve kako bi se pomolili Bogu za spas „Jumka“.

Ukoliko niko iz nadležnih državnih organa ne odreaguje na nove protestne šetnje, štrajkački odbor će radikalizovati proteste i ponovo blokirati autoput.

Kako su najavili, pešaka će iz Vranja krenuti ka Vladi Srbije u Beogradu.

– U četvrtak iz kruga fabrike krećemo ka centru grada. Ovoga puta ne idemo do zgrade Skupštine, već do crkve gde će mo se pomoliti Bogu za spas firme.

Ovo je više prevršilo svaku meru, pa smo zato rešili da ponovo organizujemo proteste i valjda će neko konačno staviti prst na čelo i razmisliti na koji način treba pomoći svim ovim ljudima koji do skoro nisu imali ni zdravstvene knjižice, a da ne pričam o parama i ostalim radničkim pravima – kaže predsednica ASNS u „Jumku“ Snežana Veličković.

Njen sindikalni kolega iz Samostalnog sindikata Slađan Mitić ističe da su obećanja premijera Ivice Dačića delom ispunjena, ali da to nije dovoljno.

– Overene su nam knjižice do juna ove godine. Takođe, isplaćene su nam dve zarade, ali nam se još mnogo duguje.

Ta isplata je bila pozajmica, tako da „Jumko“ i dalje ide u nova zaduživanja.

Pod hitno nadležni moraju da sednu i ozbiljno razmotre veoma tešku situaciju u fabrici i položaj radnika u njoj – kaže Mitić.

Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: