JUMKO: Rešenje za dugove gradu

Lokalne vesti - Sreda 10.05.2017 - 11:52

Plan reorganizacije kompanije „Jumko“ iz Vranja podrazumeva i rešavanje starih dugovanja koja ovo preduzeće ima, uključujući i ona prema lokalnoj samoupravi.

Kompenzacija dugovanja Kompenzacija dugovanja

To u praksi znači da izmirenje „prebijenih“ dugova od 100 miliona dinara iz ranijeg perioda koje „Jumko“ ima prema lokalnoj samoupravi, mora da sačeka još neko izvesno vreme, dok se ne reši budući status kompanije u državnom vlasništvu.

Predsednik Nadzornog odbora „Jumka“ Branislav Popović podseća da je “Jumko” još u “nekom posebnom statusu” i da je u fazi reorganizacije.

- Plan reorganizacije podrazumeva i rešavanje dugovanja, bez obzira da li je to neko izvršenje ili ne.

Direktnih pregovora sa lokalnom samoupravom u vezi rešavanja dugovanja nema, već se sve to sprovodi kroz reorganizaciju preduzeća.

Kroz reorganizaciju će se definisati rešavanje svih dugovanja i obaveza iz prethodnog perioda, i zbog toga nema potrebe da se pregovara sa gradom
- navodi Popović.

On dodaje i da će se takav plan usvajati  u Vladi Srbije i Ministarstvu privrede.

- Pregovori o kompenzaciji duga sa gradom su bili jednostavniji, ali su se otegli, tako da će se sada sve rešavati kroz Ministarstvo privrede - kaže Popović.

Grad je ranije bio zainteresovan da od „Jumka“ preuzme zgrade u naselju „Čerenac“, zatim stadion, bazen i zemljište oko njih, kao i zgrade „Biznis inkubator centra”.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković kaže da će se u  namirenje starih dugova “Jumka” i u buduće ići na kompenzaciju.

- “Parking servis” kao javno preduzeće koristi njihov terminal, i to  bi bio neki obrazac na koji će se i dalje ići - najavljuje Stanković.

I dok se čeka usvajanje plana reorganizacije, valja podsetiti da ni početkom oktobra, nakon prve serije pregovora, čelnici “Jumka” nisu imali preciziran stav oko ustupanju nekretnina na ime izmirenja dugovanja, dok je u društveno - političkoj eliti grada preovladavalo mišljenje da kompenzacija nije najbolje rešenje.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: