JUMKO: Više ODLAZE nego što DOLAZE

Lokalne vesti - Sreda 22.02.2017 - 08:17

U „Jumku“ iz Vranja u poslednja tri meseca u proizvodnji je zaposleno oko stotinak ljudi, dok se trenutno sprovodi obuka za 50 novih radnika iz Bujanovca.

U Jumku uvek potrebni radnici FOTO OK Radio U Jumku uvek potrebni radnici FOTO OK Radio

Prema raspoloživim informacijama, potreba za radnicima u proizvodnji stalno je prisutna, pa se često angažuju novi ljudi.

U „Jumku“ kažu da se svi ti ljudi, bilo u proizvodnji ili upravi zapošljavaju na određeno vreme.

Sa druge strane, Branislav Popović, predsednik NO „Jumka“, kaže da ovo preduzeće po svim osnovama trenutno ima 1.200 zaposlenih.

- Od tog broja 700 njih je na neodređeno vreme, a ostali su na određeno vreme i privremenim i povremenim poslovima.

Takvi ugovori datiraju iz poslednjih godinu ipo dana. Neki se produžavaju, a neki ne, ali niko ne sme da sa takvim ugovorom bude više od dve godine.

Takav ugovor se prekida pre isteka dve godine, i tek nakon pauze od mesec ili dva, može sa tim istim licem da se produži
- pojašnjava Popović.

Od prošlogodišnjih aprilskih izbora i imenovanja novog menadžmenta na čelu „Jumka“ početkom leta je, prema rečima Popovića, bilo 50 novozaposlenih, ali je i oko 70  koji su već imali neke ugovore otišlo na nova radna mesta van kompanije.

- Neki od njih su otišli u javna preduzeća u gradu, tako da je u svakom slučaju priliv novih radnika u „Jumku“ manji od odliva.

Očekuje se obuka za 100 ljudi iz Vranja, to će biti volonterski rad u tri meseca, a nakon prekvalifikacije i ugovori na neodređeno vreme
- kaže Popović.

On dodaje i da se radnici upošljavaju prvenstveno u proizvodnji, dok ih u upravi ima manje od 50.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: