Jumko: Vučiću, odosmo peške za Italiju!

Lokalne vesti - Petak 18.04.2014 - 11:56

Radnici „Jumka“ u Vranju, njih oko 800, „zamrzli“ su štrajk glađu za vreme uskršnjih praznika, ali ne odustaju od blokade upravne zgrade te kompanije.

Radnici u Upravnoj zgradi Radnici u Upravnoj zgradi

U sredu su predstavnici Samostalnog i sindikata ASNS otpočeli štrajk glađu i kako kažu, gladovaće sve dok mandatar Vlade Aleksandar Vučić ne dođe u „Jumko“ da razgovara sa štrajkačima koji traže isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža svim radnicima fabrike.

Kako se saznaje, u četvrtak je radnicima uplaćeno linearno po 5.000 dinara, pa je došlo i do zamrzavanja dešavanja na štrajku.

Oni su najpre najavili za 22. april odlazak u Beograd pešaka, ali se od te ideje izgleda odustalo, jer su sindikalisti smislili još kreativniju radikalizaciju štrajka.

Oni se, kako kažu, spremaju da pešaka odu u neku od zemalja Evropske unije, a najverovatnije će to biti Italija.

– I noć između srede i četvrtka smo proveli u fabrici i jedemo samo suvi hleb pred najveći praznik Uskrs.

Niko nam se nije obratio od nadležnih, niti od rukovodstva kompanije. Sa štrajkom nastavljamo sve dok ministar Igor Mirović ili mandatar Vlade Aleksandar Vučić ne dođu u Vranje i počnu da nam rešavaju nagomilane probleme.

Sada smo odlučili da, ukoliko niko od navedenih ne dođe u dogledno vreme, pešaka krenemo u Evropsku uniju, najverovatnije u Italiju i tamo ćemo tražiti azil.

Očigledno da Vranju i Srbiji nisu potrebni vredni radnici, ali zato ima zemalja u Evropi gde posla ima i gde je radna snaga zlata vredna – kaže predsednica ASNS u „Jumku“ Snežana Veličković.

Podsetimo da je oko 1200 radnika te fabrike blokiralo upravnu zgradu kompanije u utorak.

Novinarskim ekipama je ulaz u zgradu zabranjen.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: