Južnjaci šampioni stranačkog zapošljavanja

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.02.2015 - 09:04

Već od 1. marta grad Vranje, ali i sve opštine juga Srbije, moglle bi se suočiti sa kaznama koje im sprema Vlada sSbije zbog prekomernog zapošljavanja u lokalnoj samoupravi.

Učlani me, zaposli me! Učlani me, zaposli me!

Kako piše „Blic“ Vlada Srbiije je analizom ustanovila da čak 77 gradova i opština ima veći broj administrativaca od zakonskog maksimuma.

Za sada niko zbog toga nije kažnjavan, iako zakon predviđa da za prekobrojnih 0,1 odsto zaposlenih sledi smanjenje transfera iz republičke kase za jedan odsto.
 
Prema „Blicu“, među šampionima prekomernog zapošljavanja u Srbiji su Bujanovac i Trgovište.

Iako norme predviđaju 1,8 zaposlenih u administraciji na 1.000 stanovnika, u Bujanovcu ih ima 12, a u Trgovištu čak 19 na 1.000 stanovnika.

Vranje se nalazi otprilike oko crte koja razdvaja zakon i bahatost, ali ima problema sa privremeno i povremeno zapošljenim kadrom. Nedavno je Upravna inspekcija naložila da  ovde bez posla mora da ostane bar 24 radnika.

Suočena sa takvim problemima, Vlada Srbije najavjuje zakon koji bi morao da bude izglasan do 1. marta, a koji će ograničiti samovolju lokalnih vlasti.

Al do tad ima vremena. I prostora u kancelarijama.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: