Kad BAT suzbija kriminal

Lokalne vesti - Četvrtak 27.11.2014 - 08:54

Kompanija British American Tobacco (BAT) krenula je u borbu protiv nelegalnog prometa duvansih proizvoda, tako što je u svojoj fabrici u Vranju organizovala obuku za državne službenike čija delatnost obuhvata borbu protiv nelegalnog prometa tih proizvoda.

proizvodni pogon BAT u Vranju proizvodni pogon BAT u Vranju

Pripadnici poreskih i carinskih uprava kao i obaveštajnih agencija zemalja u regionu prisustvovali su predavanjima, pokaznim vežbama i aktivno učestvovali u radionicama sa najeminentnijim stručnjacima u toj oblasti iz čitavog regiona, saopšteno je iz BAT-a.

Tokom dvodnevnog treninga, gosti i domaćini diskutovali su o najefikasnijim načinima borbe protiv nelegalne trgovine u regionu, a zbog koje izuzetno trpe prihodi zemalja u okruženju.

Među prioritetnim temama bilo je i razvijanje operativne regionalne saradnje, umrežavanje i razmena informacija, kao i zajedničko praćenje trendova nelegalnog tržišta duvana. Svi prisutni učesnici su bliže upoznati sa načinima prepoznavanja falsifikovanih duvanskih proizvoda, kao i sa samim procesom proizvodnje duvanskih proizvoda, njegovim obeležavanjem, postavljanjem sigurnosnih markica i osiguravanjem bezbednosti pakovanja.

Goran Milikić, menadžer za bezbednost za Adriatik regiju u BAT-u tim povodom je izjavio da sve nadležne institucije u regionu treba da budu upoznate sa načinom borbe protiv ove vrste kriminala.

- Cilj treninga je bio u pružanju praktičnog znanja nadležnim državnim organima zemalja u regionu u borbi protiv fenomena zbog kojeg budžeti država Balkana gube stotine miliona evra godišnje – rekao je Milikić.

Učesnike seminara dočekali su ugledni svetski stručnjaci iz oblasti duvanske industrije kao što su Ana Godar iz Obaveštajne jedinice BAT-ove centralne laboratorije u Velikoj Britaniji, Džon Flint, visoki menadžer za bezbednost na nivou Centralne Evrope kao i Evgenij Kostov, menadžer za bezbednost za Bugarsku, Češku i Slovačku. Specijalni gost je bio Nik Edž, pripadnik odeljenja za sprečavanje fiskalnih zloupotreba pri Britanskom trezoru.

Kompanija British American Tobacco je prisutna u Srbiji od 1996. godine a privatizacijom Duvanske industrije Vranje 2003. godine je postala jedan od pionira stranih direktnih investicija i najveći britanski investitor u Srbiji.

BAT je direktno investirao više od 200 miliona evra u Srbiji, dok je u budžet Republike Srbije uplatio preko milijardu evra za poslednjih jedanaest godina.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: