KAD DRŽAVA UPRAVLJA: Krah Pekare

Lokalne vesti - Petak 09.10.2015 - 09:09

Fabrika hleba i mleka u Vranju upisala se u dugačak red neuspešnih državnih projekata u privredi.

Gradska pekara, simbol FOTO S. Stojković Gradska pekara, simbol FOTO S. Stojković

Ovu firmu država je preuzela od privatnog vlasnika, u sklopu hapšenja Bobana Stoiljkovića Đure. Pod pretpostavkom da je kriv a da je imovinu stekao trgovinom narkoticima, Đuri je oduzet i Pekara, iako se nije vodila na njega, benzinska pumpa u neposrednoj blizini, automobili i ko zna šta još.

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom počela je da vodi i Pekaru i pumpu, a epilog tog poduhvata je dug od oko 120 miliona dinara, blokiran račun i svih 80 radnika na ulici.

Tu je i izdavanje Đurine pumpe pod zakup, „Knez petrolu“, takođe privatniku, čime je država jasno priznala da je nesposobna da vodi bilo kakav posaoo, pa i tako profitabilan kao što je to prodaja nafte i derivata.

Ta i takva država zaposlenima u Pekari u toku prethodne nedelje uručila je rešenja o prestanku radnog odnosa, pa je svih dosadašnjih 80 radnika Pekare sada na spisku nezaposlenih vranjske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako prenosi Blic, stečajni upravnik Branislav Milosavljević iz Vladičinog Hana saopštio je da će radnici podneti zahtev Fondu solidarnosti zbog isplate devet minimalnih zarada i povezivanja radnog staža.

Privredni sud u Leskovcu je još 6. avgusta uveo Pekaru u stečaj, ali su je radnici tužili pre toga, za zaostale plate od aprila 2014. godine, i samo po tom osnovu blokirali račun firme za 20 miliona dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: