KAD SE OBEZBEDE USLOVI: Vranjanci osvojili Ameriku!!!

Lokalne vesti - Sreda 01.04.2015 - 08:53

Vranje - Vranjski maratonci ne samo da su učestvovali na daleko poznatom maratonu koji se održava u kanjonu Kolorado u Arizoni u Americi, nego su tamo postali najbolji na svet!

Kanjon Kolorada - poznata teritorija foto wikipedia Kanjon Kolorada - poznata teritorija foto wikipedia

Pored ekipne zlatne medalje, zlato je osvojio i Kristijan Stošić trčeći za korak ispred svih!

Kako su Vranjanci došli do ovog istorijskog uspeha, dosada nezabeleženog ne samo u vranjskom, nego i u srpskom sportu?  

- Bili smo u prednosti u odnosu na druge takmičare baš zbog specifičnosti terena, jer se trčalo kroz kanjon Kolorada koji je ispunjen rupama i neravan baš onako kako je i u našem gradu.

Budući da smo navikli da se bez problema krećemo i treniramo po gradu koji je kao i kanjon Kolorada neravan i pun rupa, kamenit i u nepravilno oblikovanim stenama, bili smo u očiglednoj prednosti u odnosu na druge takmičare, što smo i iskoristili.

Još jedna prednost u odnosu na druge je i ta što nemamo stazu za trčanje u gradu za razliku od drugih, a atletska staza gradskog stadiona je takodje neravna i puna rupa što nam odgovara.

Nadamo se da i dalje nećemo dobiti stazu za trčanje kako bi smo mogli da ostvarujemo uspehe na ovakvim stazama – ističe jedan od vranjskih maratonaca, Stanković.

- Na nepristupačnom i neravnom terenu, među oštrim stenama, velikim rupama, liticama i klancima prva perjanica naših maratonaca, Kristijan Stošić, ostvario je ogroman uspeh gde je među preko hiljadu takmičara osvojio prvo mesto u maratonu – kažu ovi sportisti.

Vranjski maratonci su i u ekipnom plasmanu zauzeli prvo mesto. Ističu da su prezadovoljni pre svega što su uopšte i učestvovali na ovakvom takmičenju.

Gledanost maratona je bila velika. Kanjon Kolorado godišnje poseti milioni turista pa su Vranjanci iskoristili i tu pogodnost.

- Dodao bih još jednu prednost koju smo imali u odnosu na druge takmičare a tiče se neosvetljenosti gradskog stadiona.

Primetili smo da se drugi takmičari sporije i nesigurnije kreću od nas po mraku, verovatno iz razloga što su njihovi gradovi i staze za trčanje osvetljeni.

Naviknuti na neosvetljen i neravan teren, nama to nije bio problem, budući da gradski stadion nema osvetljenje što nam je samo donelo korist.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su doprineli da treniramo u uslovima koji očigledno donose dobrobit svima nama – kaže predsednik kluba Ristić.

Da ne bude zabune, danas je 1. april, dan za šalu, pa su se i maratonci malo naššalili na svoj i tuđ račun.

Inače, daleko je Kolorado!

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: