Kadar SNS-a preuzeo i Šumsko

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.04.2015 - 09:49

Novi direktor „Srbijašuma“, gazdinstva u Vranju je Dejan Jovanović, član ovdašnje Srpske napredne stranke.

Novi trofej naprednjaka: Upravna zgrada Šumskog, foto A. Stojković Novi trofej naprednjaka: Upravna zgrada Šumskog, foto A. Stojković

Kako saznaje OK Radio, Jovanović je na tu funkciju imenovan 1. aprila i zamenio je dosadašnjeg direktora Zvonimira Cvetkovića, inženjera šumarstva.

To se direktno kosi sa izjavama premijera Srbije Aleksandra Vučića koji duži period unazad govori o departizaciji, dok se na lokalnom nivou imenuju direktori isključivo iz redova Srpske napredne stranke.

Među njima je i Jovanović, ali o njegovom obrazovanju i radnom iskustvu bilo je nemoguće išta saznati. Mnogi članovi SNS u Vranju i ne znaju o kom čoveku je reč.

– Ja samo znam da je Jovanović kadar iz Vranjske Banje, tačnije iz Korbevca. Ne znam ništa o njemu, jer se retko i pojavljivao u stranci.

Pitao sam i ostale stranačke kolege, ali niko ništa nije znao da mi kaže. Odluka da on bude direktor nas je sve iznenadila – priča jedan od članova Povereništva SNS u Vranju.

U celoj situaciji, poprilično je zbunjujuće to što je Jovanović za direktora Šumskog gazdinstva u Vranju imenovan 1. aprila, da bi već posle nekoliko dana na sednici Povereništva naprednjaka bio predložen za direktora.

– Oni su njega iz Beograda imenovali 1. aprila, a posle četiri dana u Povereništvu Srpske napredne stranke Jovanović je izglasan kao predlog za tu funkciju, što je potpuno nelogično.

Verovatno je morao da se odradi i taj formalni deo, ali u celoj priči je degutantno to što niko od ljudi koji su toga dana sedeli na sastanku nije znao da je Jovanović već postavljen za direktora Šumskog – kaže neimenovani sagovornik.

On dodaje da su na istom sastanku predloženi i Nenad Antić za direktora PIO fonda i nekadašnja članica Gradskog veća Maja Ristić za direktorku Doma za učenike.

Doskorašnji direktor Šumskog Zvonimir Cvetković za OK radio je potvrdio smenu, rekavši da će on ubuduće biti koordinator u kabinetu generalnog direktora.

– Tačno je da je došlo do promena u Šumskom. Novi direktor je Dejan Jovanović, a ja sam dobio drugo radno mesto. Znam da je Jovanović iz SNS, jer tako to ide u javnim preduzećima – kaže Cvetković.

On je funkciju direktora Šumskog gazdinstva obavljao od 28. februara 2008. godine. Koalicionim dogovorom stranaka u tadašnjoj vlasti, ”Srbijašume“ pripale su DSS-u, čiji je Cvetković kadar.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: