KAFIĆI POD KONTROLOM: PET prijava za prekršaje vikendom

Lokalne vesti - Utorak 25.07.2017 - 14:14

Inspektori više odeljenja u Vranju su, uz asistenciju policije, proteklog vikenda izvršili kontrolu rada ugostiteljskih objekata i pokrenuli pet prekršajnih postupaka za kršenje propisa.

Noćni život u Vranju pod kontrolom? FOTO D. Ristić/OK Radio Noćni život u Vranju pod kontrolom? FOTO D. Ristić/OK Radio

Kao što je već ranije najavljeno, Komunalna inspekcija i inspekcija zaštite životne sredine, u saradnji sa policijom, krenule su od petka 14. jula sa intenzivnijim vanrednim, noćnim kontrolama ugostiteljskih objekata.

Proteklog vikenda preduzeta je zajednička akcija u kojoj su učestvovali Inspekcija zaštite životne sredine, Komunalna, Turistička, Inspekcija rada, službenici Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, Odeljenja za vanredne situacije i Odseka za preventivnu zaštitu, uz asistenciju policije.

Akciju je po zahtevu MUP-a naložio Sekreterijat za inspekcijske poslove grada Vranja, a kontrola je fokusirana na nadzor u oblasti zaštite od buke i poštovanje propisa o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Po planu, izvršen je nadzor pet ugostiteljskih objekata u gradu, a tokom akcije je, mimo plana, izvršen nadzor još tri lokala u Vranju i jednog u Bujanovcu.

Inspektori su naložili pokretanje pet prekršajnih prijava zbog nepoštovanja propisa o trajanju izvođenja muzičkih programa, kaže načelnik inspekcijskih službi Boban Antanasijević.

Prema usvojenim odlukama lokalne samouprave, izvođenje muzičkog programa je dozvoljeno radnim danima i nedeljom do 23 časa, a petkom i subotom do ponoći.

Prema rečima načelnika Antanasijevića, za nepoštovanje ovih propisa, prekršiocima slede novčane kazne od 70.000 dinara, dok su kazne za prekoračenje radnog vremena još oštrije.

Pravnom licu, odnosno privrednom subjektu sleduje kazna od 150.000 dinara, dok se odgovorno lice kažnjava iznosom od 25.000 dinara.

Radno vreme ugostitenjskih objekata je do 24 sata radnim danima i nedeljom, a u periodu od 15. juna do 15. septembra, petkom i subotom od 18 sati do jedan sat posle ponoći, s tim da radno vreme mora biti istaknuto na vidnom mestu u objektu.

- Tokom ove akcije utvrđeno je da se kontrolisani lokali pridržavaju propisanog radnog vremena, ali mi znamo da se u praksi to ne poštuje.

Zbog toga ćemo nastaviti sa ovim pojačanim vanrednim noćnim kontrolama, jer propisi moraju da se poštuju
– najavljuje Antanasijević i dodaje da su vlasnicima ugostiteljskh objekata koji još uvek nisu dostavili izveštaje o merenju nivoa buke, to i urade.

 

UTVRĐENE NEPRAVILNOSTI I U "DRAMI"

Sekreterijat za inspekcijske poslove u Vranju će zbog utvrđenih nepoštovanja propisa naložiti pokretanje prekršajnog postupka protiv vlasnika pet lokala u Vranju: "Selfie 017", restorana "Simple", ugostiteljskih radnji "Dvor" i "Kod Ćopu & Losa" i noćnog kluba "Drama", u kome je pre deset dana jedna osoba ranjena u pucnjavi.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: