Kako se isplati sedenje na dve stolice?

Lokalne vesti - Subota 22.03.2014 - 09:55

Prisustvo Aleksandra Stajića, predsednika SDPS-a za Vranje, za istim stolom sa SNS-om dok ta stranka najavljuje rušenje gradske vlasti nije izazvalo veće reakcije ni u javnosti ni u političkom miljeu.

SDPS Vranje SDPS Vranje

Stajić je sa svojom strankom u koaliciji sa SNS na republičkom nivou, dok na lokalu participira u vlasti kao koalicioni partner  SPS.

Na prom pobedničkom obraćanju javnosti koalicije oko SNS-a Stajić je rekao da iako je SDPS prerasla u političku opciju, još uvek nema snage niti prava da odlučuje o smeni gradske vlasti, mada bi voleo da ta stranka ima moć da utiče na tako nešto.

- Ja bih voleo da budem u poziciji da ja mogu nešto da odlučujem, odnosno moja stranka ali još uvek nemamo dovoljno moći, nemamo dovoljno snage da promenimo bilo šta u tom smislu – rekao je Stajić.

Lider vranjskih socijalista i gradonačelnik Vranja  Zoran Antić kaže da od plana SNS za rušenje gradske vlasti nema ništa kao i da je obavljen razgovor sa Stajićem.

- Mi smo pričali sa njim o tome, on je tamo učestvovao kao predstavnik stranke koja je na republičkom nivou u koaliciji sa njima.

Dakle to nema veze sa lokalnom vlašću jer to nisu bili lokalni već parlamentarni izbori – kaže Antić.

On dodaje da je koalicija okupljena oko SPS stabilna i da se za sada ne planira revidiranje sporazuma sa SPDS.

Slobodan Stamenković, predsednik vranjskih demokrata i predsednik lokalnog parlamenta u razgovoru za OK radio kaže da situaciju može da komentariše sa dve pozicije u skladu sa funkcijama koje obavlja.

- Potpuno je legitimno da svaka politička opcija u skladu sa viđenjem situacije i ostalim svojim aktivnostima, ima pravo da podnosi određene zahteve.

Nije moje da se bavim zbivanjima u određenim političkim strankama i da komentarišem bilo kog od odbornika – kaže on i dodaje da vlast  trenutno funkcioniše normalno, a da li će tako ostati videće se na narednoj skupštini.

Govoreći o stabilnosti većine, on je rekao da će u zavisnosti od odluke GrO demokrata biti i ponašanje njihovih odbornika u nekom narednom periodu.

Milan Zdravković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: