KAKVA ALA: Pao Vlasinski rekord!

Lokalne vesti - Subota 16.08.2014 - 08:12

Vranje – Surduličanin Dragan Tasić - Duka ( 52) upecao je na Vlasinskom jezeru soma kapitalca, dugog 2,03 metra, a teškog 46 kilograma.

Som je bio dugačak preko dva metra Som je bio dugačak preko dva metra

To je najveća i najteža riba upecana na Vlasinskom jezeru od njegovog nastanka 1949. godine, kada je na rečici Vlasini podignuta brana i napravljena veštačka akumulacija.

- Tasić je ovim oborio rekord ulova najveće ribe Vlasinskog  jezere iz 2011. godine, kada je iz njegove bistre vode izvađen takođe som kapitalac dug 1,90 a težak 36 kilograma – potvrdio je Novica Stanković, šef  Predela izuzetnih odlika (PIO) „Vlasina“.

Tasić, koji je i predsednik Društva ribolovaca „Vlasina“ iz Surdulice, kaže da je izvlačenje soma trajalo preko jednog sata.

- Bio sam sam u čamcu kada sam osetio trzanje. U početku je sve bilo bezazleno.

Ipak, što je vreme više odmicalo, sve je postajalo teže i zanimljivije.

Posle više od jednog sata ja i moji prijatelji na obali savladali smo ovu vlasinsku grdosiju – ptiča uzbuđeni Tasić.

On kaže da je srećan što je ovo njegov najveći ulov, ali je srećniji što je sada on rekorder Vlasinskog jezera sa ulovom od 46 kilograma.

Ovaj Draganov podvig najbolja je najava predstojeće, treće po redu Sportsko-turističke manifestacije „Vlasinske somovijade“ koja je najavljena za sledeći vikend.

.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: