KAO LOTO: Vranjanac naplatio 19 miliona

U fokusu - Sreda 10.02.2016 - 12:40

Meštanin naselja Bunuševac u Vranju po osnovu utuženja naplatio je od Direkcije za razvoj blizu 19 miliona dinara zbog eksproprijacije imovine početkom osamdesetih godina prošlog veka.

Direkcija plaća ceh star 35 godina. Foto: Milena Đorđević, ilustracija   Direkcija plaća ceh star 35 godina. Foto: Milena Đorđević, ilustracija

Zbog  toga što je stiglo rešenje za naplatu ovih potraživanja, račun Direkcije je u blokadi već nekoliko dana.

Dragan Stojković, direktor Direkcije, potvrdio je ove informacije pojasnivši da je čitav slučaj počeo preuzimanjem zemljišta  za potrebe Bunuševačkog groblja 1980. godine.

- Pred sudom je nakon tužbi stranke vođen višedecenijski postupak i sad je došla presuda na izvršenje.

Tražimo rešenje kako da izađemo iz blokade, da nađemo načina da to platimo, jer smo ni krivi ni dužni ušli u taj odnos za nešto što je rađeno pre 35 godina.

Advokati vole da zastupaju stranke u predmetima u kojima je javni sektor tužena strana, jer znaju da pare iz budžeta mogu da se naplate i da se zaradi.

Tako guraju stranke da tuže i da se ide na izvršenje
- pojašnjava Stojković.

On ocenjuje i da je ovaj predmet bio vrlo simptomatičan u smislu da je nakon sudske odluke stranka uspela da ostvari pravo da naplati štetu za bespravno izgrađenu kuću i pomoćne objekte, kao i za objekte koji su izgrađeni nakon utuženja.

- Da su inspekcije radile svoj posao tada kada je zidano bespravno, ne bismo došli u ovu situaciju.

Da su veštaci bili korektni i procenili da ti objekti nemaju izgrađenu infrastrukturu i da su precenjeni sa tržišnom cenom, ne bismo bili u ovakvoj situaciji i ne bi plaćali ovakav ceh
- zaključuje Stojković.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: