KAO RATNA ZONA: Oranje drumova u Kajmakčalanskoj

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.03.2015 - 10:33

Meštani Kajmakčalanske ulice u Vranju pokrenuli su protest protiv “Vodovoda” i preduzeća „Milenijum“, jer im je ulica, kako kažu, od novembra u haotičnom stanju.

Ovako je od novembra: Kajmakčalanska Ovako je od novembra: Kajmakčalanska

Tada je počelo raskopavanje Kajmakčalanske zbog priključenja na novu vodovodnu mrežu, ali do danas ti radovi nisu završeni.

Meštanka Tanja Pešić priča da su radovi stali jer Telekom ne dozvoljava da preko optičkih kablova idu vodovodne cevi.

– To je trebalo ranije da se dogovori, a ne sada na pola, pa da imamo raskopanu ulicu i blato do guše puna četiri meseca. Ja imam sina osnovca i jedva tuda prolazi kada ide u školu, jer je cela ulica u blatu i rupama.

Ovako nešto je nedopustivo u 21. veku i zbog ovoga bi neko odgovarao u normalnim državama. U nedelju ceo dan nismo imali vodu za piće, a ranije se dešavalo da i po nekoliko dana nismo imali telefon.

Sada je sve stopirano, rupe iskopane i samo ograđene žutom trakom. Skandal nad skandalima – kaže Pešićeva.

Zamenik direktora “Vodovoda” Srđan Dekić kaže da se u Kajmakčalanskoj ulici izvode radovi kao i na mnogim mestima u gradu i reč je o priključenju potrošača na novu vodovodnu mrežu.

– Ne valja kada se kopa, ne valja kada se ne kopa, mi više stvarno ne znamo kako da svi budu zadovoljni.

Dugo smo čekali izbacivanje iz upotrebe azbestne cevi i sada imamo ovakve probleme i pored toga što se ljudi besplatno priključuju.

U nedelju smo vršili prespajanje i sada su potrošači u toj ulici priključeni na novu mrežu. Izvođač radova, preduzeće „Milenijum“ će sve ulice u prvobitno stanje da vrati do kraja marta i zato nema mesta panici i haosu. Za sve postoje ugovori i obaveze – kaže Dekić.

On dodaje da su u takvom stanju i glavna ulica i Sime Pogačarevića i da će sve saobraćajnice biti asfaltirane do preciziranog datuma.

tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: